Hitelkiváltás és hitelátvállalás

Üdvözlöm!

Van egy ingatlanom, amire a volt férjem még házasságunk alatt felvett egy 5 millió forintos frank alapú hitelt. A váláskor megegyeztünk, hogy én ezt átvállalom, de mikor a bankhoz mentem, azt mondták, hogy csak forint alapú hiteleik vannak már és így a hitel 8 millió és nem vállalhatom át, mert a törlesztő részlet magasabb az általuk elfogadhatónál a jövedelmemhez képest. A hitelt rendesen törlesztem, de a volt férjem jogi útra akarja vinni az átvállalást.

Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e rá mód, hogy a jelenlegi konstrukciókkal átvállalhassam a hitelt?

Üdvözlettel: Anna

Kedves Anna!

Adósságrendezésre pénzügyi partnereink jelenleg forint és euró alapú hitelkonstrukciókat kínálnak. Deviza alapú hitel kiváltása esetén azonban számolni kell azzal, hogy az árfolyamkülönbségből adódóan magasabb összegre lesz szükség mint amennyi az eredeti hitelösszeg.

Ahhoz,  hogy Szakértőink ki tudják számolni, hogy az adott ingatlanra nettó jövedelmével Ön mekkora összegű hitel felvételére lehet jogosult, további információkra lenne szükség. Ezeket kérjük, adja meg online nyomtatványunk kitöltésével.

A hitelkiváltáshoz igényelhető kölcsönök aktuális törlesztő részletéről addig is online hitelkiváltás kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
8 éve felvettem édesanyám számára 500.000 Ft-ot (a nővérem volt a kezes), amelyet nem fizetett rendesen, így az autómat (melynek még kb. 4 évig fizetem a részleteit) kivonták a forgalomból. A tartozás jelenleg kb. 1.000.000 Ft mindenféle kamattal és végrehajtói díjjal együtt. Számomra az autóm munkaeszköz, viszont sem édesanyám helyett nem szeretném kifizetni a hitelt, sem az autómat nem szeretném elbukni. Jelenleg munkanélküli vagyok, alkalmi munkákból tartom el magam. Milyen lehetőségem van ez ügyben? Édesanyám átveheti a nevére a hitelt?

Kedves László!
Ebben az ügyben az illetékes végrehajtóval kellene egyeztetnie, aki tájékoztatni tudja a lehetőségekről.

Tisztelt Hölgy/Úr!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy lakáshitelem, amit a volt vőlegényemmel vettem fel. A lakás közös, de szétmentünk, és nem tudom fizetni a hiteleket. Jelenleg a lakás üresen áll. A közüzemi számlák fizetése is gondot okozott, ezért a nem fizetett közüzemi számlákat jelzálogként a lakásra terhelték! A testvérem szeretné átvállalni a hitelt, de nem tudom hogy mi ennek a menete, és lehetséges-e úgy, hogy a lakáson más jelzálog is van!

Kedves Eszter!
A hitelátvállalás lehetőségéről, feltételeiről a lakáshitelt folyósító banknál kellene érdeklődnie!

Tisztelt Hitelnet!
A szüleim nevén van egy jelzáloghitel, amit 6 éve vettek fel. Életkoruk miatt csak rövid, 10 éves futamidőre kapták a kölcsönt, így nagyon magas a havi törlesztése. A kérdésem az lenne, hogy én átvállalhatnám-e a hitelüket, mivel az életkorom miatt hosszabb futamidőre igényelhetném. Jövedelmem és folyamatos munkaviszonyom van.
Köszönettel, Csilla


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x