Tisztelt Hitelnet!

Három éve vettem fel használt lakás vásárlására 7 millió forint hitelt. A kölcsönt forint alapon kaptam. Sima lakásvásárlási hitel, nincs hozzá életbiztosítás és lakáskasszával sem kombinált. Elsősorban az érdekelne, hogy van-e lehetőségem arra, hogy a jelenlegi 73 000 forintos törlesztő helyett valamivel kevesebbet fizessek.

A hitelkiváltást igényelni lehet lakáshitelek alkalmával is?
Milyen feltételei vannak ennek?
A részleteket mindig időben kifizettem, ezzel soha nem volt gond, de mostanában sokat hallok arról, hogy a hitelkiváltás segítségével csökkenthetném a terheket. Öt éve dolgozom munkahelyemen, ilyen téren nincsen probléma, de mi szükséges még ahhoz, hogy igényelhessek hitelkiváltást? Gondolok itt arra, hogy adóstárs, esetleg kezes kell-e hozzá, mert azt sajnos nem tudok, illetve nem szeretnék bevonni. A lakás 1/1 tulajdonom, a lakáshitelt is egyedül vettem fel és továbbra is egyedül szeretném vállalni a hiteltörlesztést.

Köszönöm válaszát.
Péter

Kedves Péter!

Lakáshitelek esetén is van lehetőség hitelkiváltásra. Ugyanúgy, mint a lakásvásárlási hitel felvételekor a hitelbírálat során a bankok most is vizsgálják a jövedelem-, és ingatlanfedezettséget. Ezen kívül a hitelbírálaton belül lényeges pont a szerződésszerű törlesztés vizsgálata. Ez azt jelenti, hogy a pénzintézetek a törlesztési bankszámla kivonatok alapján ellenőrzik, hogy az adós korábbi kölcsönét problémamentesen fizette-e, nem halmozott-e fel hátralékot, vagy esetleg van-e lejárt tartozása. Ha ezen feltételek rendben vannak és kedvezőbb törlesztő részlet is elérhető, akkor nincs akadálya a hitelkiváltásnak. Ez esetben adóstárs, kezes bevonása sem szükséges.

A legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök törlesztő részletének online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána. Ehhez azt kell tudnia, hogy mennyi most a fennálló tőketartozás, s ez alapján tud kalkulálni a különböző futamidőkre, az online Hitelszámolóból az “Adósságrendezés ingatlanfedezettel” hitelcélt kiválasztva. Ha a kapott törlesztő részlet kedvezőbb az Ön jelenlegi törlesztési kötelezettségénél, akkor érdemes személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat kérnie. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével és elküldésével teheti meg. Ezt követően Hitelszakértőink személyre szabott, díjmentes ajánlatban fogják tájékoztatni Önt az elérhető hitelkiváltó konstrukciókról!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Szeretném jelzáloghiteles házamat kiváltani, mert szeretném eladni és a bank nem egyezik bele abba, hogy a vásárló fél átvállalja a hitelemet. A hitelem 3 millió forint.
Tudna nekem segíteni?
Köszönettel: Ági

Jó napot!
Szeretnék érdeklődni, hogyan tudnám svájci frankos hitelemet kiváltani. Szeretném kiváltani forint alapúra. Szeretném megkérdezni, mit tudnának ajánlani.