Hitelkiváltás bárlistásoknak?

Nem fizetett kölcsöne miatt BAR listára került, s most az iránt érdeklődik, hogy milyen hitelkiváltási lehetőségeik vannak a BAR listásoknak? Alacsonyabb havi törlesztést szeretne elérni, kedvező hitelkiváltás érdekli, mert nem tudja fizetni a magas részleteket? Tekintse át a hasonló problémával küzdő adósok korábban felett kérdéseit és Tanácsadónk válaszait. Ha saját kérdésére nem talál választ, akkor kérdezze Ön is online Hitelszakértőnket!

Törlesztő részletei pontos fizetése egyre nagyobb problémát okoz? Keresi a lehetőségeket, hogyan tudná korábban felvett személyi hiteleit vagy ingatlan fedezettel folyósított szabad felhasználású vagy lakáscélú hiteleit?

BAR lista ellenőrzés a hitelbírálat során

A BAR listának fontos szerepe van a hitelnyújtásban. Az ügyfelek hitelképesség vizsgálatakor a bankok döntését nagyban befolyásolja a BAR lista, illetve hivatalos nevén a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR). Akinek az adatai ugyanis negatív információval kerülnek be a rendszerbe, annak jelenleg egyetlen pénzintézet sem nyújt hitelt, legyen szó akár hitelkiváltásról, akár egyéb kölcsön felvételéről.

Hitelkiváltás esetén mindenképpen tisztában kell lennie azzal, hogy az bank, amely kedvezőbb feltétlelet ajánl mindenképpen elvárja, hogy a kiváltani kívánt hite elmaradás nélkül legyen fizetve. Olyan kölcsönöket, melyeket már hosszabb ideje nem fizet esetleg már felmondásra is került egyetlen hazai pénzintézet sem tud kedvezőbbre cserélni.

Ettől abban az esetben sem tekint el a pénzintézet, ha az illető éppen a korábbi hitelmulasztását szeretné rendezni a hitelkiváltó kölcsönnel, vagy ha esetleg más személynek vállalt kezességből adódóan szerepelnek adatai a rendszerben.

Milyen státuszban szerepelhet a BAR listán?

A negatív tartalmú BAR lista lehet aktív és passzív. Az aktív státusz azt jelenti, hogy a hiteligénylőnek nem rendezett, még fennálló fizetési mulasztása van. Passzívvá akkor válik ez a státusz, ha a tartozás kiegyenlítésre kerül, ám ekkor is még további 1 évig nyilvántartja ezt a rendszer. A bankoknál jelenleg mind az aktív, mind a passzív BAR kizárja a hitelfelvételt.

Hitelképessé akkor válhat újra az adós, ha a negatív tartalmú adatok a passzív státusz 1 éves időtartama után törlésre kerülnek.

Megoldható az adósságrendezés BAR listásoknak?

Bárlistás személyek számára tényleg nehezebb a hitelhez jutás, hiszen egyrészt a válságnak köszönhetően a pénzintézetek minden tekintetben szigorítottak a hiteligénylés feltételein, másrészt BAR lista esetén már eleve korlátozottabbak a lehetőségek, ugyanis a bankok többsége nem szívesen hitelezi a bárlistásokat.

Adósságrendező hitelt akkor érdemes igényelni, ha meglévő hiteleinek törlesztő részlete csökkenthető általa, s így az eddiginél kedvezőbb havi törlesztés érhető el. Nincs könnyű helyzetben azonban az a személy, akinek adatai szerepelnek a BAR listán, ugyanis a bankok többsége nem nyújt hitelt bar listásoknak.

Ha az Ön adatai olyan hitel miatt szerepelnek a BAR listán, amely jelenleg is hátralékkal rendelkezik, akkor az Ön BAR státusza aktív. Amennyiben kölcsönét sikerül lezárni, akkor lezárul az aktív BAR státusz is és a passzív státusz váltja fel. Passzív bárlistásként a hitelmulasztás lezárását követő egy évig tartják nyilván az ügyfeleket, majd törlésre kerülnek az ügyféladatok a Központi Hitelinformációs Rendszerből. Innentől kezdve ismét van lehetőség bármely pénzintézet adósságrendező hitelének igénybevételére.

Ha Ön jelenlegi hitelét problémamentesen fizeti, ám sokallja a havi törlesztés összegét, s az adósságrendező hitel felvételét csupán az nehezíti, hogy korábban volt olyan hitelmulasztása, ami miatt BAR listára került, akkor nem minden banknál kerül elutasításra a hitelkérelme. Ha a korábbi hiteltartozás ugyanis már visszafizetésre került, s a hitelügylet lezárása óta legalább egy év eltelt, akkor Bankpartnerünknél igényelhető jelzáloghitel adósságrendezésre.

Amennyiben a hitel lezárása óta még nem telt el 12 hónap, akkor a hazai pénzintézeteknél jelenleg nem vehető fel hitelkiváltó kölcsön. Ez esetben meg kell várni legalább az egy év elteltét.

Olyan eset is előfordulhat, hogy az Ön korábbi hitelmulasztása már több mint egy éve lezárásra került, tehát elvi akadálya nincsen az adósságrendező hitel igénylésének, azonban meglévő kölcsönét jelenleg nem szerződésszerűen törleszti, vagyis rendelkezik kisebb összegű hátralékkal, ami miatt ugyan még nem került BAR listára. Mit tehet ebben az esetben?

A hátralékos tartozást feltétlenül meg kell szüntetni, mert hitelkiváltás esetén a pénzintézetek különösen ügyelnek arra, hogy az ügyfél nem rendelkezhet elmaradással, hiszen egyik banknak sem célja olyan hitel kiváltása, melynek törlesztésével már korábban is problémák adódtak.

Amennyiben Ön kezesként vagy adósként korábban már szerepelt a BAR listán, de az adott kölcsön már több mint öt éve visszafizetésre, s a hitelügylet lezárásra került, akkor újra tiszta lappal indulhat a pénzintézeteknél, ami azt jelenti, hogy bármely bank adósságrendező hitelének igénylésére jogosult lehet, az egyéb igénylési feltételek teljesülése esetén.

További feltételek kiváltás esetén:

A kölcsönkérelem befogadását követően első körben megvizsgálják az utolsó 3-6-12 havi számla kivonatból és az eredeti kölcsönszerződésből, hogy az adós a szerződésben vállalt kötelezettségeit minden hónapban pontosan, határidőre teljesítette-e. Természetes néhány napos elmaradás nem jelent hátrányt vagy negatív megkülönböztetést, de abban az esetben, ha ennél hosszabb idejű késedelmek látszódnak, akkor el fogja utasítani a kiváltási kérelmet.

Mikor érdemes kedvezőbbre váltani hitelünket? Amikor egy ajánlatot kapunk hiteligényléssel kapcsolatban, akkor ne csak a havi törlesztő részlet csökkenést vegyük figyelembe, minden esetben számoljunk az új hitel járulékos költségeivel illetve a kiváltani kívánt hitelünk végtörlesztésével kapcsolatban felmerülő költségeivel is. Egy kiváltásnak csak abban esz esetben érdemes nekivágni, ha a havi törlesztő részlet különbség többszöröse a fenti költségeknek.

Mindenképpen ügyelni kell arra is, hogy az új kondíció ne csak egy akciós, megtévesztő törlesztő részlettel rendelkezzen és az első 3-6 hónapos akciós időszak lejárta után jelentősen megemelkedjen, mert ebben az esetben egy első pillanatra kedvezőnek tűnő ajánlat ellenére akár többet veszíthetünk, mint amennyit nyerhettünk volna.

Mi az igénylés folyamata?

A bar listásoknak nyújtott adósságrendező hitel igénylési feltételeiről célszerű személyesen érdeklődni, Hitelszakértőink ugyanis az ügylet elindítása előtt el tudják végezni az adósságrendező kölcsön előzetes bírálatát. Az előminősítéshez az alábbi dokumentumokra van szükség:

 • 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás.
 • A törlesztő részletek kiegyenlítését tartalmazó bankszámla kivonatok (utolsó 4-6 hónap).
 • Személyes okmányok: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya.
 • A fedezetül szolgáló ingatlan legfontosabb adatai (földrajzi elhelyezkedés, forgalmi érték, alapterület, terhelések).

Pozitív előminősítést követően nincs akadálya az adósságrendező hitel elindításának, melynek átfutási ideje körülbelül 3-6 hét.

Ha az aktuális adósságrendező hitelekről kíván tájékoztatást kapni, akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését, vagy érdeklődjön személyesen, illetve telefonon a Hitelnet irodáiban és Partnereinél!

Amennyiben fenti összefoglalónkból nem kapott választ minden kérdésére, akkor kérdezze Ön is online Hitelszakértőinket!

Miben tud a Hitelnet.hu segíteni?

A Hitelnet irodáiban közel 30 hazai bank legkedvezőbb hitelkiváltás ajánlatai érhetők el teljes körű, díjmentes ügyintézéssel. Hiteltanácsadóink a törvényi előírásoknak megfelelően a személyes megbeszélés alkalmával több ajánlatot is készítenek Önnek, külön kiemelve az alábbi részleteket:

 • Hitel kamata, kezelési költsége
 • Havi törlesztő részlet (akciós időszak alatt, után)
 • Teljes Hiteldíj Mutató
 • Hitel járulékos költségei
 • A futamidő alatt összesen visszafizetendő kamat
 • Bevonandó személyek
 • A hitelbírálat várható átfutási ideje

2010-től jogszabályi előírások rögzítik a felvehető lakáscélú és jelzáloghitel maximális összegét és devizanemét. Hitelkiváltás esetén a törvényi előírásokat is figyelembe fell venni.

Az igényelhető hitel összegére nincs jogszabályi előírás, azt minden esetbe a bank saját szabályzataiban rögzíti. A törvényi kereteket abban az esetben kell betartani, ha a kiváltani kívánt összegen túlmenően további szabadon felhasználható összegre is szükségünk is lenne.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
34 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni és tájékoztatás! Követelés kezelő ék fizetek több éve rendesen. Elszeretném adni a házat amire lenne vevő is. A vevő hitelt venne fel a vásárláshoz. De addig nem állnak velük szóbe amíg ez a tartozásom nincs tisztázva hogy tiszta tulajdoni lapot vigyen. Melyik az a Bánk akik ezt megtudják oldani?! A vevő hitel képes lenne! Köszönöm szépen a segítséget! Tisztelettel :Erika

Kedves Erika!
Van olyan bankpartnerünk, ahol végrehajtás alatt lévő ingatlanra is lehetőség lehet a hitelfelvételre.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Tisztelt Cím, Az volna a kérdésem, hogy van 2 db személyi hitelem, amit 2007-ben vettem fel. (500.000.-Ft/db). Válság alatt elvesztettem a munkahelyem. 2011-től tudtam újra fizetni őket, most a Cessiónál, illetve az OTP faktoring követeléskezelőnél vannak. Mikor Ők átvették 2 millió Ft volt darabonként. Azóta Én már közel kétmilliót befizettem mindkét helyre, de csak a egyiknél csökkent /kb. 1 millió/, a másiknál még mindig 2 millió van hátra. Szeretném ezeket kiváltani, egy helyre fizetni ahol csökken is, illetve szeretnék egy lakáshitelt felvenni, lakásvásárlás céljából. De amíg BAR listás vagyok, addig erre nincs lehetőségem. Kérdésem az volna, hogy lehet-e kiváltani ezeket,… Továbbiak »

Kedves Árpád!
Amíg adatai aktív státuszban szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), addig sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitellehetőséget javasolni bankpartnereinknél.

Szép jó mapot!
Szeretném kifizetni a bárlistámat és a providentemet.

Kedves András!
Ha aktív státuszban szerepel a BAR listán, akkor sajnos nincs lehetőség adósságrendező hitel felvételére sem bankpartnereinknél.

Azt szeretném önöktől kérdezni, 50%-os letiltásom van, és szeretném hitelből kitisztázni a tartozásaimat, van rá lehetőségem?

Kedves Ilona!
Fizetés letiltás esetén sajnos nincs lehetőség adósságrendező hitel felvételére bankpartnereinknél.

Szeretném több hitelemet egy hitellel kiváltani, így könnyebben tudnám fizetni. Kb. 500.000 forintra lenne szükségem.

Kedves Mária!
Bárlistásként sajnos nincs lehetőség hitelkiváltásra bankpartnereinknél.

Olvasva a kérdésekre adott válaszukat, kérdem én, akkor önök kinek tudnak segíteni, mert eddig csak elutasítottak azzal, hogy nem nyújt a bank segítséget se így, se úgy semmire és senkinek akkor milyen bank ez? Minek hirdeti akkor, hogy adósságrendező hitel bárlistásoknak?
Köszönöm, ha válaszol.

Kedves Asszonyom!
A levelében leírt mondat kérdésként hangzik el cikkünkben, mivel sokak által, sokszor feltett kérdés, hogy van-e adósságrendező hitel bárlistásoknak? A bejegyzést olvasva azonban választ kaphat arra, hogy negatív tartalmú KHR esetén egyik banknál sincs lehetőség ilyen esetben hitelfelvételre. Nem hirdetjük tehát, hogy adósságrendező hitelt kínálunk bárlistásoknak!Szinte minden olyan ügyfélnek találhatunk kedvező hitelfelvételi lehetőséget – legyen szó akár adósságrendezésről, akár otthonteremtésről – aki nem BAR listás, valamint megfelelő jövedelemmel és ingatlanfedezettel rendelkezik.

Szeretnék érdeklődni arról, hogy abba tudnának-e segíteni nekem, hogy a hitelemet ki tudnám fizetni, mert már végrehajtónál fogják a pénzt a fizetésemből.

Kedves Erzsébet!
Fizetés letiltás esetén adósságrendező hitel felvételére bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A feleségem szerepel a KHR-ben. Szeretném megvenni az ingatlanát. Lehetséges úgy megvásárolni és hitelt felvenni az önrész mellé, hogy ne kelljen elválnunk? Sajnos az OTP nem elégszik meg egy közjegyzői vagyonmegosztó nyilatkozattal.
Üdvözlettel, Miklós

Kedves Miklós!
Fenti esetben a közjegyzői vagyonmegosztó nyilatkozat valóban nem elegendő egyik banknál sem.

Üdvözletem!
Kérdésem a következő. Havi szinten 250.000 Ft a törlesztésünk. Lakás AXA, Személyi kölcsön OTP, Folyószámlahitel Faktoring OTP, Provident. BAR listán szerepelünk, bár fizetjük rendesen a törlesztőket.
Van-e valami lehetőségünk kedvezőbb törlesztésű kölcsönnel kiváltani a mostaniakat, vagy a BAR lista miatt felejtsük el az egészet?
Bocsánat, hogy besűrítettem mindent, de a lényeg benne van.
Köszönöm válaszukat.

Kedves Margó!
Negatív tartalmú BAR lista esetén bankpartnereinknél nincs lehetőség adósságrendező kölcsön felvételére, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a havi törlesztési kötelezettség mérséklésében.

Aktív bárlistás vagyok. Magyarországon sehol nem kapok hitelt, pedig ebből az adósságcsapdából csak hitellel tudnék kijönni. Mivel Magyarországon egyre nő a bárlistára került emberek száma, lassan a bankoknak nem lesz kinek hitelezni. Ha tudnak valami megoldást, kérem értesítsenek.
Ágnes

Kedves Ágnes!
Mivel a magyarországi hitelintézeteknél aktív BAR lista esetén nem lehet kölcsönhöz jutni, ezért sajnos irodánk sem tud Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Tisztelt Címzett!
Nem tudom, hogy a Hitelnet csak magyar bankokkal áll kapcsolatban? Ezt azért kérdezem, mert nekem osztrák hitel kellene és azzal a magyar hiteleimet, mindet kiváltani szeretném. Csak egy helyre fizetni. Fedezet, ha kell, van. 1.500.000 Forintot szeretnék felvenni, amiből a tartozásunkat ki tudjuk fizetni.
Az természetes, hogy BAR-os vagyok. Bár a párom nem az és soha sem volt BAR-os.
Köszönöm!

Kedves András!
Irodánk osztrák hitelek közvetítésével nem foglalkozik, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni az adósságrendezésben.

Ha aktív barlistás vagyok, jelen helyzetben semmilyen módja nincsen, hogy egyetlen hitellel kiváltsam tartozásaimat és csak egyetlen intézetnek kelljen tartoznom? Ez akkor sem megoldható, ha pénzügyileg, bevételi forrásaimat tekintve stabilabbá váltam? Ez így egy mókuskerék és a legkisebb esélyt sem adják meg a pénzintézetek a helyzet rendezésére. Van halvány esély bármely banknál?

Kedves Judit!
Pénzügyi partnereink akkor sem hiteleznek aktív BAR listás személyt, ha az illető stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik. Így sajnos nem tudunk Önnek segíteni az adósságrendezésben.

Egy elég bonyolult eset miatt KHR listára kerültem. Ez az összeg nem haladja meg az 500.000 Forintot. Ezt szeretném kiváltani, hogy ne legyen letiltásom, hisz ez miatt nem tudok rendesen bejelentett állást vállalni, mert az ellehetetlenítene. Jelenleg részmunka időben dolgozom, ezt egyből teljesre váltanák ha megszűnne a problémám. Jövedelmem elég magas.
Van-e erre lehetőség?

Kedves Péter!
Negatív tartalmú BAR lista esetén nincs lehetőség hitelkiváltó kölcsön felvételére bankpartnereinknél, így az alacsony összegű tartozás ellenére sem tudunk sajnos Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Aktív báros vagyok és itt Magyarországon nem kapok hitelt. Több hitelemet szeretném egy hitelre cserélni és az aktív bárt megszüntetni. Ezért gondoltam az osztrák hitelre.
Kérem segítsenek ebben.
Köszönöm.

Kedves Zsuzsa!
Osztrák banki hitelek közvetítésével irodánk nem foglalkozik, ezért sajnos nem tudunk segíteni Önnek az adósságrendezésben.

Bár listás lévén nem kapok Magyarországon hitelt. Adósságkiváltásra szeretnék. Véglegesített rokkantnyugdíjas vagyok. Havi nyugdíj: 74.000 Ft.
Kérem válaszukat.
Köszönettel.
Ágnes

Kedves Ágnes!
Bár listásként Magyarországon valóban nem vehető fel hitel, még adósságrendezésre sem. Osztrák jelzáloghitelek felvételével azonban irodánk jelenleg nem foglalkozik, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni a hitelkiváltásban.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Hiteleim szeretném kiváltani egy hosszabb futamidejű 700.000 Forint nagyságú hitellel.
Minden bank hirdetményében olvasom a jobbnál jobb ajánlatokat. Ezzel szemben sorra elutasítást kapok.
Létezik olyan pénzintézmény, ahol ténylegesen tudnak segíteni azoknak, akik egy hitellel szeretnék kisebb hiteleiket kiváltani?
Sajnos a KHR listán is szerepelek.
Megoldást nyújtana, ha olyan hitelfelvételre lenne lehetőségem, ahol figyelmen kívül maradna ez a tény.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel,
György

Kedves György!
Kedvező adósságrendező hitelt 1 millió forintos hitelösszegtől, ingatlanfedezet bevonásával nyújtanak bankpartnereink, ám ennek igénylésére csak akkor van lehetőség, ha az adós adatai negatív tartalommal nem szerepelnek a BAR listán. Jelenleg nincs olyan pénzügyi partnerünk, amely ezt a tényt figyelmen kívül hagyná, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező kölcsönt ajánlani.

Meg szeretném kérdezni, hogy van-e olyan lehetőség mivel több hitelünk is van, ebből van amit nem tudunk törleszteni, ezáltal bárlistára kerültünk. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudna-e olyan lehetőséget ajánlani vagy segítséget, hogy egy hitelből az összeset le tudnánk-e fizetni. Több banknál is próbáltuk, de nem igen jutottunk segítségre.
Előre is köszönöm, hogy el tetszik olvasni.


34
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x