Tisztelt Cím!

2007-ben 5.6 millió Ft, chf alapú lakáshitelt vettünk fel. Egészen idáig rendesen fizettünk bármennyi is volt a törlesztőrészlet. Éves kamatperiódusú. Májusban megemelték a kamatot és így lett a részlet a jelenlegi árfolyammal havi 95 ezer Ft.

Én ezt egy kicsit sokallom. Aki ennél többet vett fel pl. 7.5 milliót, jelenleg fizet ennyit mint én. A bank azt mondja minden rendben, de ezt nem akarom elhinni. Mire lejár a 20 éves futamidő veszek egy 20 milliós 54 négyzetméteres társaslakást?J ól van ez így, tényleg ennyit kell fizetni?

5 éve fizetem rendesen és már közel 4 milliót kifizettem. 15 évig még 10-15 milliót kell kifizetnem. Mit tegyek, mert ezt már a család nem fogja bírni fizetni.

Kérem segítsenek, mit tegyek.
Köszönettel. Kati

Kedves Kati!

A havonta esedékes törlesztő részlet összegét nemcsak maga a hitelösszeg határozza meg, hanem az is számít, hogy mennyi az aktuális hitelkamat mértéke, illetve a jelenlegihez képest mennyi volt a svájci frank árfolyama folyósításkor. Annak megítélésében nem vagyunk illetékesek, hogy a bank által kalkulált törlesztő részlet helytálló vagy sem. Ehhez a teljes hitelügylet ismerete szükséges.

A havi  törlesztés csökkentése érdekében két dolgot lehet tenni: az egyik a bank által kínált fizetéskönnyítési lehetőségek valamelyikének igénybevétele (például: árfolyamrögzítés, futamidő hosszabbítás, stb.), a másik pedig egy esetleges hitelkiváltás.

Arról, hogy érdemes lenne-e kiváltani meglévő hitelüket, a jelenleg elérhető hitelkiváltó kölcsönök ismeretében dönthetnek. Személyre szóló hitelajánlatunkhoz kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Én azt szeretném kérdezni, hogy mi építtetünk egy szocpolos lakást 4 gyermekre, de rá 8 évre született egy kislányunk. Neki még bent van a szocpol és azt szeretnem megkérdezni, hogy bele lehet-e vonni az ő szocpolját? Meg annak idején felvettünk 3.8 millió forintot és most sajnos lejárt a kedvezményes kamat és megemelték 40.000 Ft-ra és ez sok, hogy lehetne a mi meglevő hitelünket kiváltani, mert mi forint alapba vettük fel?
Köszönöm előre is a válaszukat.
Róbert

Tisztelt Hitelnet!
4 millió forint jelzáloghitelt vettem fel 4 évvel ezelőtt, japán jen alapon. A kölcsönt rendesen fizetem, de ki szeretném váltani. Ezzel egyetlen célom van: csökkenteni a havi törlesztést. Van erre lehetőség?
Köszönettel.
Zsóka