Tőkeigényes terveink megvalósítása sokszor csak hitel igénybe vételével valósulhat meg. Hitelcéltól függően igényelhető ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön vagy jelzáloghitel. Hitelfelvétel esetén mindenképpen érdemes tájékozódni a bankpiac aktuális hiteltermékeiről. Ezt Ön legegyszerűbben a Hitelnet segítségével teheti meg, hiszen mintegy 30 Bankpartnerünk konstrukciói közül ajánljuk az Ön számára legkedvezőbb hitelfelvételi lehetőséget.

A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása után kerül sor a hitelkérelem adott Pénzintézethez történő benyújtására.

Ehhez néhány oldalas hitelkérelmi nyomtatvány kitöltése szükséges, melyben a Hitelnet ügyintézői az Ön segítségére vannak. A hitelkérelmi nyomtatvány tartalmazza az Ön személyes adatait és a hitelkérelemmel kapcsolatos pénzügyi információkat, mint például: igényelt hitelösszeg, futamidő, a háztartás havi költségvetése, stb.
A fedezetként felajánlott ingatlannal kapcsolatos dokumentumok benyújtására szintén szükség van:

  • 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap
  • Családi ház, ikerház, sorház, vagy építési telek esetén az ingatlan 90 napnál nem régebbi helyszínrajza vagy térképmásolata
  • Méretarányos alaprajz, a helyiségek és ezek területének feltüntetésével, amelyet Ön is elkészíthet
  • Családi ház építése illetve korszerűsítése, bővítése esetén költségvetés az elvégzendő munkálatokról
  • Lakáskorszerűsítési munkákkal kapcsolatos hiteligény esetén a tervezett munkák és azok költségének felsorolása

A hitelkérelmi dokumentáció mellékletét képezik a személyes okmányok, a jövedelemigazolás, munkabért tartalmazó folyószámla kivonatok, esetleg a bejelentett lakcímre szóló közüzemi számla és a befizetését igazoló csekk vagy folyószámla kivonat. Azonban hitelcéltól függően bemutatásra kerülhet a jogerős építési engedély és tervdokumentáció, adásvételi szerződés vagy a fennálló tartozásról szóló hivatalos igazolás.

A hitelkérelem adott pénzintézethez történő beadására hiánytalanul összeállított dokumentumok esetén kerülhet sor. A kérelem leadását követő lépés az értékbecslés megrendelése.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném kérdezni, hogy ha befogadására kerül a kérelem, akkor az ajánlatban az a kamat lesz, ami a befogadás napján volt érvényben?