Ön egyéni vállalkozó, esetleg Bt. vagy Kft. tulajdonosa, de magánszemélyként szeretne szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelt felvenni? Nincs tisztában az elérhető lehetőségekkel, de szeretné, ha felvenni kívánt hitele az elérhető legkedvezőbb lenne a jelenleg elérhető lehetőségek közül?

Amennyiben Ön minimálbért elérő, vagy azt meghaladó jövedelmet tud igazolni, akkor az alábbi feltételekkel igényelhet jelzáloghitelt:

  • A hiteligénylő magánszemélyként nem szerepelhet az adott pénzintézet belső tiltó listáján, valamint nem lehet vele kapcsolatban negatív banki tapasztalat sem.
  • A hiteligénylő magánszemélyként nem szerepelhet a KHR listán sem.
  • Sem az egyéni vállalkozó, sem a társas vállalkozás nem szerepelhet a KHR nyilvántartásban az elmúlt egy évben egy hónapnál régebbi rendezetlen, késedelmes, átütemezett, felmondott tartozással és követelés sorban állás miatt.
  • A hiteligénylő vállalkozásával szemben jelenleg nincs, valamint az elmúlt egy évben sem volt végrehajtási, végelszámolási, felszámolási vagy csődeljárás.
  • A hiteligénylő és vállalkozása nem rendelkezik adótartozással vagy az adótartozás rendezésére szolgáló részletfizetési megállapodással.
  • Nem lehet negatív az utolsó lezárt üzleti évben a társas vállalkozás saját tőkéje.

Fenti feltételek teljesülése esetén az adósminősítési kategóriától és a fedezeti ingatlan földrajzi elhelyezkedésétől függően fedezet alapon az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 50-60 %-áig, jövedelem alapú konstrukcióban pedig a 65-80%-áig történő hitelezés lehetséges.

Minimálbér igazolása esetén alapesetben csak a fedezet alapon történő hitelnyújtás lehetséges. További feltételek teljesülése esetén azonban megvalósítható a hitelbiztosítéki érték 65-80%-áig történő hitelfelvétel is. Ennek feltételeiről teljes körű tájékoztatást a Hitelnet irodáiban kaphat.
Támogatott maxhitel összeg építkezés új lakásvásárlás

Amennyiben a fenti feltételekkel elérhető szabad felhasználás és lakáscélú jelzáloghitelek havi törlesztő részlet szeretné megtudni, akkor kérjük, töltse ki a honlapunkon lévő ajánlatkérő nyomtatványt. Hitelezési Tanácsadóink 1 munkanap alatt elkészítik az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő díjmentes ajánlatot, mely tartalmazza a hitelfelvétel járulékos költségeit is.

Egyéni vállalkozók és társas vállalkozások magánszemélyként történő hitelfelvételével kapcsolatos egyéb kérdéseit felteheti Hitelszakértőnknek is, aki honlapunkon keresztül érhető el.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet Szakértő,
Az lenne a kérdésem, hogy EVA-s Bt. kaphat-e folyószámla hitelt (vállalkozói hitelkártyát)?
Ha igen, akkor a szokásos feltételeken kívül (tartozásmentesség, nyereségesség stb.) számít-e a bejegyzett fő tevékenység? Úgy tudom, nem minden fő tevékenység "hitelképes". Ha valamelyik nem az pl. 6622, akkor számít-e, hogy a bevétel alapvetően nem a fő tevékenységből származik, hanem másik, szintén hivatalosan bejegyzett al-tevékenységből.
Köszönettel,
Balázs

Üdvözlöm!
3 hónapja indítottam egy vállalkozást. A havi nettó keresetem, ami tisztán megmarad, az 400-450 ezer Ft. A kérdésem az lenne, hogy mindenképpen meg kellene várnom a minimum 12 hónapot, hogy hitelhez jussak, persze adóstárs bevonása nélkül. Személygépjármű hitelről lenne szó, kb. 2 millió forintig.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Norbert