Normál jövedelemvizsgálat és minimálbéres finanszírozás alapján nem jut jelzáloghitelhez? Ebben az esetben egyes bankpartnereinknél elérhető lehetőségeket ajánljuk Önnek, melyek igénylésekor jövedelemszámítási módszereként a jövedelem vélelmezése is elfogadható.

A jövedelemvélelmezésnek több típusa létezik:

  1. Rendszeres megtakarítás alapján vélelmezett jövedelem
  2. Foglalkozási besorolás alapján vélelmezett jövedelem
  3. Vállalkozói jövedelemvélelmezés

A vállalkozói jövedelemvélelmezésen belül szintén többfajta vélelmezési lehetőséget különböztethetünk meg:

  • Egyéni vállalkozói árbevétel alapján klasszikus termelői vagy kereskedelmi tevékenység esetén történő vélelmezés.
  • Egyéni vállalkozói árbevétel, Bt. árbevétel (csak Bt. beltagok esetén), legfeljebb két alkalmazottal működő Kft. árbevétele alapján, szolgáltatói jellegű tevékenység esetén elfogadható vélelmezés. Ilyen szolgáltatói tevékenység a következő: pénzügyi szolgáltató, ügyvéd, egészségügyi szolgáltatás, fodrász, stb.
  • Átalányadózók jövedelemvélelmezése. Ide tartozhat például a taxis vagy a fodrász.
  • EVA-s vállalkozók jövedelemvélelmezése.
  • Őstermelők jövedelemvélelmezése

A jövedelemszámítás módja az egyes lehetőségeken belül eltérő lehet. Amennyiben Ön havonta jelentős összegű megtakarítást fizet, esetleg pénzügyi vagy egészségügyi szolgáltató, vagy bármelyik másik kategóriába tartozik, de nem tud normál jövedelemigazolást benyújtani, akkor kérjük, küldje el ajánlatkérését a honlapunkon található ajánlatkérő nyomtatvány kitöltését követően.

Hitelezési szakértőink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot, illetve az egyedi igényeknek megfelelően kidolgozzák az Ön számára elérhető hitelkonstrukciókat tartalmazó ajánlatot. A díjmentes ajánlat tartalmazza az adott hiteltermék várható havi törlesztő részletét, a hitel aktuális kamatát, teljes hiteldíj mutatóját és a hitelfelvétel járulékos költségeit.

A fenti módon elfogadott jövedelmek esetén nyújtott jelzáloghitel nem csak szabad felhasználású, hanem lakáscélú kölcsönök felvételére is lehetőséget biztosít egyaránt. Jövedelemvélelmezés esetén azonban általában meghatározott százalékos kamatfelárra kell számítani.

Amennyiben további kérdései merültek fel a jövedelemvélelmezés egyes módszereivel kapcsolatban, kérjük, keresse fel a Hitelnet irodáit, melyek az ország számos pontján megtalálhatók.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése