Hiteligénylés külföldi munkaviszonnyal

Üdv!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen idejű külföldi munkaviszony szükséges ahhoz, hogy Magyarországon hitelt vehessek fel és mi a minimum korhatár a hitel felvevőjének?

2 millió forintot szeretnék felvenni és németországi jövedelemmel rendelkezem.

Várom megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel: Péter

Kedves Péter!

Pénzügyi Partnereink külföldi munkaviszonyt is elfogadnak jelzáloghitel igénylése esetén, legyen az szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitel.

Amennyiben a külföldi munkavállaló munkaviszonya határozatlan időre szól, akkor minimum 3 hónapos, folyamatos munkaviszony szükséges ugyanazon munkáltatónál és az illető nem lehet próbaidőn.

Ha a külföldi munkavállaló határozott idejű munkaszerződéssel rendelkezik, akkor ugyancsak előírás, hogy az illetőnek a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos munkaviszonya legyen, ne álljon alatt, valamint a hitelkérelem benyújtásakor a határozott idejű munkaszerződés még legalább 2 évre szól.

A hitelfelvételhez a külföldi munkavállalónak az alábbi dokumentumokat kell benyújtania: külföldi munkaszerződés és 3 havi kivonat, melyen beazonosítható a munkaszerződésben szereplő cégtől származó munkabér, illetve amennyiben a munkabér nem folyószámlára érkezik, akkor a kinti adóhatóság által kiadott jövedelemigazolás. Ezeket a dokumentumokat néhány pénzintézet hivatalosan magyarra fordítva kéri.

A jelzáloghitelt nagykorúak igényelhetik, tehát a 18. életév betöltése után már igényelhető. A jövedelmével bevont adós életkora a kölcsön lejáratakor nem haladhatja meg a 70. – valamely bankpartnerünknél a 75. – életévet. Ellenkező esetben további adóstárs bevonását írhatja elő a pénzintézet.

2 millió Ft felvételéhez – fentieken túl – ingatlanfedezet bevonása szükséges. Fedezet nélkül külföldi munkavállalónak egyik pénzintézet sem nyújt kölcsönt. Fedezetként lakóingatlant, hétvégi házat, üdülőt, építési telket fogadnak el a hazai bankok. Az ingatlan értékének el kell érnie legalább az 5 millió Ft-ot. A fedezetül felajánlott ingatlan tulajdonosának a hiteligénylő rokoni hovatartozását illetően nincsen korlátozása, vagyis bárki felajánlhat ingatlanfedezetet egy hitelügylethez. Nem szükséges tehát, hogy az Ön tulajdonában legyen a fedezetül bevont ingatlan. Lényeges azonban, hogy az ingatlanfedezet tulajdonosának is részt kell vennie a hitelügyletben.

A várható törleszt részlet összegét kalkulátorunk segítségével – a megfelelő hitelcél kiválasztása után – otthonából is kiszámolhatja. Arról nem ír, hogy milyen célra szeretné felvenni a kölcsönt. Ha szabad felhasználásra, akkor maximum 25 éves futamidő lehetséges, ha lakáscélú jelzáloghitelt igényel, akkor legfeljebb 35 évre kérhető a kölcsön.

Személyre szóló, díjmentes jelzáloghitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnék érdeklődni, hogy Angliában alkalmazott munkaviszony mellett van-e a p60 nyomtatvány mellett más jövedelemigazolás. Próbáltam utánajárni a hmrc officban, de azt mondják számomra ez a hivatalos okmány. Ezt elfogadjak magyarországi hiteligénylésnél ingatlanfedezet mellett?
Előre is köszönöm válaszukat .
Tisztelettel:
Gábor

Kedves Gábor!
Magyarországi jelzáloghitel felvételéhez Munkáltatói igazolást, utolsó 3-6 havi – munkaért tartalmazó – bankszámlakivonatot kell benyújtani. Pénzintézettől függően szükség lehet a Munkaszerződésre is.

Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy én külföldön dolgozom már 31 hónapja és kaphatok-e hitelt?

Kedves Gábor!
Bankpartnereinknél személyi kölcsön külföldi munkaviszonyra nem adható, de megfelelő ingatlanfedezet bevonásával jelzáloghitel felvételére lehetőség nyílhat. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével kérheti!

Lakást szeretnék vásárolni, de én mivel BÁR-listás vagyok, nem kapok hitelt. A kérdésem az, a fiam külföldön dolgozik, van rendszeres havi jövedelme, de sajnos ingatlanfedezet nincs. Van-e erre esetleg valami megoldás?
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Asszonyom!
Lakásvásárlási hitel fedezeteként a vásárolandó lakás bevonása is elegendő lehet, ha rendelkezésre áll a szükséges önerő. A hitelfelvétel során külföldi munkaviszonyból származó jövedelmet is elfogadnak a bankok. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hiteleket!

Angliában élek és dolgozom az angol férjemmel együtt. Azon gondolkodunk, hogy Budapesten lakást vásárolunk, ahova majd nehány év múlva be is költöznénk. A hitelfelvétel feltételeiről szeretnénk érdeklődni. Előre is köszönjük a választ.

Kedves Csilla!
A jelenleg érvényes jogszabályok értelmében lakásvásárlás esetén a lakás értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. A bankok által meghatározott maximális finanszírozási arány azonban ennél általában kisebb, jellemzően 60-75%. Alkalmazottak 3 hónapos folyamatos munkaviszony megléte esetén már igényelhetnek piaci kamatozású lakáshitelt. A lakáshiteleket jelenleg csak forint alapon nyújtják a pénzintézetek. Az igénylés további feltételeiről fenti bejegyzésünkben olvashat bővebben. Ha esetleg van már konkrét elképzelésük a megvásárolni kívánt ingatlanról (melyik kerület, használt vagy új, vételár, stb.), akkor javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s így Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek!


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x