Ebben az esetben három megoldás lehetséges. Az egyik és legkézenfekvőbb az, hogy felkeresi a korábbi finanszírozó pénzintézetet és megérdeklődi, hogy volna-e lehetőség további jelzáloghitel igénylésére.

Ez függ az ingatlan értékétől, az Ön jövedelmétől, meglévő kölcsöne rendszeres és pontos törlesztésétől, valamint az adott bank finanszírozási hányadától. Ha az előzetes egyeztetést követően a pénzintézet nem zárkózik el a további hitelezéstől, akkor egy újabb hitelkérelem benyújtásával, az értékbecslést és hitelbírálatot követően hozzájuthat a kívánt hitelösszeghez.

Ellenkező esetben egy másik hitelezőt kell keresni. Ha meglévő hitele kedvező és nem szeretné kiváltani, akkor olyan bankot kell találni, amely hozzájárul jelzálogjoga második ranghelyre való bejegyzéséhez is. Ez jelentősen szűkíti a lehetőségeket, hiszen a pénzintézetek többsége nem engedélyezi, hogy más bank megelőzze őt a jelzálogbejegyzés sorrendjében. Vezető pénzintézeteink között azonban létezik olyan, ahol ez nem jelent akadályt.

Hitelszakértőink a hitelügyintézés megkezdése előtt felmérik az Ön hitelképességét, jelenlegi hitelének törlesztő részletét is figyelembe véve. Ez alapján meghatározzák, hogy mekkora jövedelmének azon része, mely a jövőben még hiteltörlesztésre fordítható. Mindezt összevetve az ingatlan értékével és az adott hitelező finanszírozási arányával felmérik, hogy van-e reális esélye hitelkérelme jóváhagyásának. Amennyiben igen, sor kerülhet a tényleges hitelügyintézésre.

Ha az ingatlan értéke nem teszi lehetővé további hitel felvételét, akkor jöhet szóba a harmadik megoldás, vagyis egyéb ingatlanfedezet bevonása. Az ingatlannak nem kell saját tulajdonban lennie, elfogadható szülői ingatlan is a szülők hozzájárulásával. A hitel igénylője továbbra is lehet Ön, de az ingatlan tulajdonosainak is részt kell venni a hitelügyletben zálogkötelezettként. Ők tehát a jövedelmükkel nem felelnek a hitel visszafizetéséért.

Konkrét hitelügylet esetén kérjen személyre szóló ajánlatot a honlapunkon található űrlap kitöltésével. Kollégáink egy munkanap alatt elkészítik az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő ajánlatot díjmentesen. Hitellel kapcsolatos egyéb kérdés esetén a Hitelnet irodái elérhetők személyesen vagy telefonon. Kérdéseit honlapunkon keresztül felteheti Hitelszakértőnknek is, aki 12 órán belül megválaszolja azt.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése