Hitelfelvétel próbaidő alatt?

Tisztelt Hitelnet!

Az érdekelne, hogy maximálisan mennyi hitelt vehetek fel olyan célra, amiről nem kell számlákkal elszámolni a bank felé? Van egy 8,7 milliót érő lakásom a fővárosban, és egyelőre még három hétig töltöm a próbaidőmet az új munkahelyemen. Meghiúsíthatja a hitelfelvételt, hogy egyelőre próbaidőn vagyok, vagy az ingatlan elég biztosítéknak számít? Játszik valamilyen szerepet, hogy 1,2 millió forinttal tartozok még a Diákhitel Központ felé?

Nagyon köszönöm válaszát előre is.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

A hitelek számlával való igazolását nem a kölcsön összege, hanem a típusa határozza meg. A szabad felhasználású hitelek hitelösszegtől függetlenül szabadon – számlák benyújtása nélkül – felhasználhatók, míg az építési vagy konkrét lakáscélhoz kötött kölcsönökről – akár 1 millió forint esetén is – számlát kérhet a hitelnyújtó.

A próbaidős munkaviszony nem teszi lehetővé a hitelfelvételt. Meg kell várnia, míg lejár a próbaideje, s ezt követően kell majd kitöltetni a munkáltatói igazolást, hiszen a próbaidőt az igazoláson fel kell tüntetni. További előírás, hogy mostani munkaviszonyának legalább 3 hónapnak meg kell lenni. Önmagában az ingatlanfedezet tehát nem elég biztosítéknak, megfelelő típusú és összegű jövedelem igazolása alapkövetelmény.

A meglévő hitel törlesztésére fordított havi kiadás csökkenti a hitelképesség, de nem zárja ki a hitelfelvétel lehetőségét. Meghatározó, hogy mekkora összeget fizet havonta a diákhitel törlesztésére.

Javasoljuk, hogy a próbaidő lejárata után küldje el ajánlatkérését és személyre szóló ajánlatukból tájékozódjon a hitelehetőségekről!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Én már 5 hónapja dolgozom a jelenlegi munkahelyem, de a munkáltatóm fél év próbaidőt kötött ki. A 3 hónapos munkaviszonyom tehát megvan. Kaphatok-e így hitelt vagy meg kell várnom, míg a próbaidő letelik?
Válaszát nagyon várom és köszönöm.
Tisztelettel: Dóri


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x