Ön rendelkezik már fedezet nélküli személyi kölcsönnel vagy ingatlanfedezet mellett nyújtott jelzáloghitellel, ám most ismét olyan anyagi helyzetbe került, hogy szüksége van további hitelre? Nézzük, mi minden befolyásolhatja ilyen esetben az ügyfelek hitelképességét!

Hitelbírálat során az egyik legfontosabb szempont az, hogy a hiteligénylő milyen jövedelmi helyzettel rendelkezik, mennyi a rendszeres havi bevétele, s ehhez képest milyen rendszeres kiadásai, hiteltörlesztései vannak. Mindemellett fontos kiindulási pontot jelent a felvenni kívánt hitel összege, s annak havi törlesztő részlete.

Amennyiben Ön már rendelkezik kölcsönnel, akkor az első dolog, amit az újabb hitelfelvételnél a választott pénzintézet vizsgálni fog az, hogy problémamentes-e a jelenlegi hiteltörlesztése. Ehhez be kell nyújtani a törlesztési bankszáma kivonatokat. A késedelmes hiteltörlesztés negatívan befolyásolja a hitelbírálat eredményét. Ha a meglévő kölcsönét egyáltalán nem fizeti, akkor ez automatikusan a hitelkérelem visszautasítását vonja maga után.

Ha a meglévő kölcsön törlesztése szerződésszerű, akkor ezt követően megnézi a bank, hogy mekkora összeget tesz ki a havonta esedékes törlesztés. A hitelezhetőség megállapításakor ugyanis ezt is figyelembe kell venni, a meglévő törlesztő részlet összege csökkenti a havonta hiteltörlesztésre fordítható összeget. Amennyiben az ügyfél jövedelmi helyzete lehetővé teszi a további hitelfelvételt, akkor nagy valószínűséggel pozitív bírálati eredményre lehet számítani.

Ha azonban Ön nem fedezet nélküli kölcsönt, hanem meglévő jelzáloghitele mellé további jelzálog alapú kölcsönt szeretne felvenni, akkor az ingatlanok finanszírozási arányára vonatkozó jogszabályt is figyelembe kell venni, mely szerint a maximális hitelösszeg az alábbiak szerint alakul:

Tudni kell azonban azt is, hogy a pénzintézetek többsége nem nyújt jelzáloghitelt abban az esetben, ha az adott ingatlanra már egy másik pénzintézet jelzálogjoga be van jegyezve. Pénzügyi partnereink között azonban van olyan bank, ahol ez nem jelent akadályt. A részletekért kérjük, keresse a Hitelnet irodáit illetve Partnereit, melyek országszerte megtalálhatók!

A tájékoztató jellegű törlesztő részleteket Ön is kiszámolhatja Hitelkalkulátorunk segítségével, illetve ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló konkrét ajánlatot is kérhet.

E témával kapcsolatos további kérdéseit Hitelszakértőnknek is felteheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
15 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A kérdésem a következő lenne: van már egy Csok alapú jelzáloghitel az ingatlanomon (1/1 tulajdon).
Kaphatok-e még jelzáloghitelt az ingatlanra, és ha igen, mely bankoknál?
Köszönöm szépen.

Hitelt szeretnék meglévő mellé felvenni 600000ft-ot.

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy az OTP Banknál van Babaváró hitelünk. Van-e esetleg esélyünk személyi kölcsönre is?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy 120.000 Ft-os jövedelmem van, ez a nettó. Van már egy hitelem, 400 000 Ft, amit másfél évre vettem fel. Így fizetek minden hónapban 37.000 Ft-ot. Szeretnék még egy hitelt, ami 600. 000 Ft lenne. Csináltam előminősítést, ami kimuttata, hogy lehetséges 18.000 Ft-os havi díjjal.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy sikerülne-e, ha a rezsim 15.000 Ft. Nem tudom, hogy Önök hogy számolják ki, mivel a fizetésem 50%-át lehet hitelbe fektetni. Arra vagyok kíváncsi, hogy igy sikerülne-e?

Jó napot!
Meglévő jelzáloghitel (panel lakás) mellett van-e lehetőség új jelzáloghitel felvételére másik ingatlan vásárlása céljából (családi ház)? Az új jelzáloghitel a családi házra lenne bejegyezve.
Köszönöm.

Jó napot kívánok.
Szeretnék érdeklődni, hogy az MKB Banknál van személyi hitelem. Tudok-e felvenni meglévő hitel mellé másik hitelt ugyanannál a banknál?

A jelenlegi lakáson 5 millió hitel van. Addig nem kapok másik hitelt?