Lakáscélú vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt kíván igényelni, de jelenleg nem felel meg a normál jövedelemvizsgálat kritériumainak? Ez esetben igényelje pénzügyi partnerünk azon hitelkonstrukcióit, ahol minimálbér igazolása mellett az Ön foglalkozása alapján plusz jövedelem is figyelembe vehető a pénzintézet jövedelemvélelmezési módszereinek köszönhetően.

Foglalkozási besorolás alapján történő jövedelemvélelmezés feltételei:

 • Alkalmazotti munkaviszony.
 • Munkáltatói igazolás benyújtása.
 • A mindenkori minimálbérnek megfelelő jövedelem igazolása a munkáltató részéről.
 • Legalább 10 millió forint hitelbiztosítéki értékkel rendelkező ingatlan lehet a jelzáloghitel fedezete.
 • A vélelmezett jövedelem mértéke két kategória alapján került meghatározásra:

  • Úgynevezett „borravalós” szakmák esetén a vélelmezett jövedelem maximum 150 ezer forint lehet. Ilyen „borravalós” szakmának az alábbiak tekinthetők: felszolgáló, fodrász, kozmetikus, manikűrös, pedikűrös, műkörmös, masszőr, ápolónő, szülésznő, postai kézbesítő, díjbeszedő, taxis, benzinkutas, valamint a futár.
  • Az úgynevezett „presztízs” szakmák esetén a vélelmezéssel megállapított jövedelem nagysága legfeljebb 300 ezer forint lehet. Az alábbi foglalkozások tartoznak a „presztízs” szakmák közé: orvos, jogász, ügyvéd, közjegyző.

  Az így igazolt jövedelmek esetén szabad felhasználású, adósságrendező, továbbá lakáscélú jelzáloghitel egyaránt igényelhető.

  Jövedelemvélelmezéssel igényelt hitelkonstrukció esetén kamatfelár kerül felszámítása. Amennyiben Ön szabad felhasználású hitelt igényel, akkor a felvehető hitel összege a hitelbiztosítéki érték 60%-a lehet. Lakáscélú kölcsön esetén ez az arány a hitelbiztosítéki érték 70%-a , valamint hitelkiváltás esetén a hitelbiztosítéki értéknek akár a 80%-a is nyújtható.

  Amennyiben a foglalkozási besorolás alapján igényelhető jelzáloghitel havi törlesztő részletét szeretné megtudni, akkor kérjen személyre szóló ajánlatot, melyet Szakértőink 1 munkanap alatt elkészítenek Önnek. Az ajánlat ingyenes és nem jár kötelezettséggel.

  Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés

  0 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése