Érdeklődök, ha korábban a bank, aki jövedelemvizsgálat nélkül adott hitelt, a fedezetet érdekelte, ezt el is ismeri. Ilyen esetben PSZÁF tájékoztatott átnézve a szerződéseket, hogy a hitele Subprime a felelőtlen hitelezés teljes mértékben fennáll, de élő hitel jelenleg is. A bank felé az ügyfél is felmondhatja a szerződést, és bírósági megosztást kér a felvett tőkére. Persze lehet, hogy nem a bíró mondja ki, hanem ott a tárgyalóterembe megegyezik a bank és az ügyfél. Ha beadjuk a kereseti kérelmet a bíróságnak, egy banki pénzügyi szakjogászt kérünk fel, akkor a bank nem indíthat végrehajtást? Tehát leállítjuk a per időtartamára a hitelfizetést? Erre nem indíthat a bank azonnal végrehajtást?
Gyula

Kedves Gyula!

Végrehajtással kapcsolatos jogi kérdésekben sajnos nem tudunk Önnek pontos választ adni, mivel nem jogi ügyekkel, hanem hiteltanácsadással foglalkozunk. Javasoljuk, hogy kérdésével keressen fel egy ügyvédi irodát, illetve jogi szakértőt!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő úr!
Azután érdeklődőm, hogy a frank hitelem bedőlni látszik, de nagyon. Lakást vettünk még 2010-ben és most ott vagyunk O. Azt szeretném kérdezni, hogy ha lemondunk a lakásról, akkor milyen mértékben szabadulunk meg a banktól? Vagy még valami teher a nyakunkon marad?