Hitelfelvétel esetén érdemes elgondolkodnunk a hitelfedezeti biztosítás nyújtotta lehetőségeken. A hitelfedezeti biztosítás megkötésével ugyanis számos előre nem látható és nem várt eseményre felkészülhetünk. Partner pénzintézeteink illetve a velük kapcsolatban álló biztosító társaságok kidolgozták az egyes igényeknek megfelelő törlesztési védelem csomagokat.

Ez alapján ügyfeleink a számukra megfelelő csomagot választhatják ki annak érdekében, hogy egy kellemetlen jövőbeni esemény - legyen az munkanélküliség vagy akár baleset által bekövetkezett egészségkárosodás - ne veszélyeztesse hiteltörlesztésüket.

A hitelfedezeti biztosítás általában megköthető természetes vagy baleseti halálra; egészségkárosodásra; balesetből eredő, bizonyos mértéket meghaladó rokkantságra; munkanélküliség valamint átmeneti keresőképtelenség esetére is. Egy csomag tartalmazhatja akár az összes nem várt esemény elleni biztosítást, de lehetőség van egy-egy konkrét esemény elleni védelemre is.

A hitelfedezeti biztosításnak természetesen díja van, amit az egyes biztosító intézetek határoznak meg. A törlesztési védelem díja lehet egyösszegű illetve hitelösszegtől függően százalékos formában meghatározott. A hitelfedezeti biztosítások díja általában havonta, a törlesztő részletekkel együtt fizetendő.

Tudnunk kell azonban, hogy a hitelfedezeti biztosítások nem megtakarítás jellegűek, tehát a hitel lejáratakor nem áll rendelkezésre ügyfél által a biztosítási idő alatt megtakarított pénzösszeg. A hitelfedezeti biztosítás addig él, amíg tart a hiteltörlesztés és a nem várt esemény bekövetkeztekor fizet az ügyfél helyett a választott védelemnek megfelelően.  Amennyiben hitelfedezeti életbiztosításról van szó, a haláleset bekövetkeztekor a biztosító kifizeti a bank felé a fennálló tőketartozást.

Mivel napjainkban azonban a pénzügyi válság érezteti hatását a munkapiacon is, ezért talán a munkanélküliség illetve a keresőképtelenség elleni védelemnek van a legnagyobb jelentősége. Ez az egyes biztosítók által meghatározott feltételek szerint érvényesíthető, amennyiben bekövetkezik a biztosítási esemény.

Amennyiben Ön hitelfelvétel előtt áll vagy akár meglévő hitele van, de még nem gondoskodott a megfelelő védelemről, érdeklődjön irodáinkban a részletek felől.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Köthető-e hitelfedezeti biztosítás már meglévő hitelre, vagy csak a cégüknél történő hitelfelvétel esetén kacsolható a hitel mellé?
Üdv:
Gábor

Kérem segítségüket. Melyek azok a biztosító társaságok, amelyekhez fordulhatok olyan hitelfedezeti életbiztosításért amely munkanélküliség, illetve egyéb keresőképtelenséggel összeköthető?

Szeretnék hitelfedezeti biztosítást kötni és erre ajánlatot kapni.

Arra lennék kíváncsi,mit takar az a biztosítási összeg amit ,a hiteltörlesztés és előtakarékosság mellett havi 2-2,5 ezer forintért kapok?Ez csak a halálom esetén érvényesíthető,vagy ha bajban vagyok akkor kérhetek segítséget ? Ha van valaki aki tud ebben valami segítséget adni,írjon !