Napjainkban egy esetleges hitelfelvétel során fontos szerepet játszanak az úgynevezett hitelfedezeti biztosítások, melyek munkanélküliség, keresőképtelenség, rokkantság és halál esetére egyaránt megköthetők.

Az alábbi összefoglalóból a munkanélküliség kockázatára köthető hitelfedezeti biztosításról kaphat Ön részletes tájékoztatást.

A pénzügyi partnereinknél elérhető munkanélküliségre vonatkozó biztosítás olyan jellegű szolgáltatás, melynek lényege, hogy védelmet nyújt az Ön által felvett szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitel teljes futamideje alatt a kölcsöntörlesztést megnehezítő, illetve adott esetben lehetetlenné tevő kockázat, vagyis a munkanélküliség bekövetkezte esetén.

A munkanélküliségre vonatkozó hitelfedezeti biztosítás segítségével a munkanélkülivé lett hitelfelvevők helyett a biztosító meghatározott időn keresztül fizeti a havi törlesztő részletet, akár többször is a kölcsön futamideje alatt.
A munkanélküliségre vonatkozó szolgáltatással kapcsolatosan fontos tudni, hogy a hitelfelvevő akkor lehet jogosult rá, amennyiben a munkanélkülivé válását megelőzően minimum 6 hónapig folyamatos, a Munka Törvénykönyve szerinti határozatlan időtartamú munkaviszonnyal rendelkezett.

Munkanélküliségi szolgáltatás esetén a várakozási idő a kockázatviselés kezdetétől számított 90 nap. Amennyiben a biztosított munkaviszonya a várakozási idő alatt szűnik meg, a biztosító az így bekövetkezett munkanélküliség esetén sem a várakozási idő alatt, sem annak lejárta után nem vállalja a törlesztő részlet megfizetését.

Munkanélküliség esetén a biztosító a regisztrált munkanélküliség 61. napjától kezdődően fizet először. A biztosító hat egymást követő hónapig vállalja át a munkanélkülivé vált ügyfél helyett a hiteltörlesztést.

A hitel futamideje alatt a biztosító legfeljebb 36 hónapon át fizeti a törlesztő részletet a kölcsön biztosítottja helyett, figyelembe véve az alkalmankénti legfeljebb 6 hónapot.

A munkanélküliség kockázatára köthető hitelfedezeti biztosításnak van díja, mely a törlesztő részlettel együtt, havonta esedékes. A biztosítási díj összege a folyósított hitelösszeg százalékában kerül meghatározásra, tehát nagysága a felvett hitel összegétől függ.

Amennyiben további kérdései lennének a munkanélküliségre köthető hitelfedezeti biztosítással kapcsolatban, akkor kérjük, keresse a Hitelnet Kollégáit, akik személyesen, telefonon és e-mailben egyaránt elérhetők.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
34 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Váratlanul bekövetkező halál esetén, ha már a hitelfelvételekor is elmúltak 65 éves, milyen biztosítást érdemes kötni?

Kedves Asszonyom!
Az elérhető hitellehetőségekről és a mellé köthető hitelfedezeti biztosításokról Szakértőink bővebb információk esetén tudnak személyre szabott tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Nekem kötött a bank életbiztosítást a jelzáloghitel mellé, vagyis egyszerre. Májusban végtörlesztettem a hitelem és szeretném tudni, hogyan kaphatom vissza a biztosítási pénzem? 159 hónapig fizettem havi 2.800 Ft-ot. Nagy szükségem lenne most erre az összegre.
Hogyan kaphatnám vissza?
Köszönöm válaszát.

Kedves Erzsébet!
Ha megtakarítás jellegű biztosítást kötött, akkor a biztosítónál érdeklődhet arról, hogy mekkora összeget kaphat vissza. Ha azonban nem megtakarítás jellegű volt az életbiztosítás, illetve hitelfedezeti életbiztosítást kötött, abból sajnos nem jár vissza.

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, ha én nem banknál vennék fel jelzáloghitelt, hanem mondjuk egy lakástakarék pénztárnál, akkor hol tudnék korrekt hitelfedezeti biztosítást kötni ehhez? Ugyanis a banknak ott van ez a termék, tökéletesen lefejlesztve. Azonban ők, csak a saját hiteleikhez adják oda, amit nagyon inkorrektnek tartok.
Köszönöm a válaszukat előre is!

Kedves Balázs!
A bitosító intézeteknél köthető hitelfedezeti biztosítás.

Férjem kötött hítelfedezeti bíztosítást személyi kölcsönére, de elhunyt balesetben. Sajnos ittas volt.
Fízet-e a bíztosító?

Kedves Erzsébet!
Kérdésére választ az érintett biztosítóintézet tud adni.

Üdvözletem.
A Citibank adósságrendező kölcsönét veszem fel, azonban a keretbe “nem fér bele” a törlesztési biztosítás. Érdeklődni szeretnék, hogy hol köthetnék biztosítást a hitelre. Elsősorban munkanélküliség és halál esetére?
Előre is köszönöm segítségüket.
Üdvözlettel: Anita

Kedves Anita!
Munkanélküliség és halás esetére vonatkozó hitelfedezeti biztosítás megkötésével kapcsolatban a biztosító intézeteknél tájékozódhat.

Kérdésem, hogy az igényelt hitel összegéből levont, és egy összegben a biztosító részére átutalt hitelfedezeti biztosítás díját a havi törlesztőrészletben a devizaárfolyam, illetve a kamatváltozás okán miért kell az aktuális árfolyamon törleszteni, a hitel felvételekor aktuális árfolyam és a jelenlegi árfolyam közötti különbözet a pénzintézet nyeresége.

Szeretnék tájékoztatást kérni, ha a hitel lejár, a biztosítás, amit felvételkor kötöttem, kivehető-e?

Végtörlesztésre szeretnénk hitelt felvenni. Az általunk választott bankkal kapcsolatban lévő biztosító nagyon drága hitelfedezeti biztosítást ajánlott. Azután szeretnék érdeklődni, hol érdemes megkötni és milyen csomagok vannak és a hitel milyen százalékával kell számolnunk? A felvett hitel 9.000.000.- Ft .
Köszönettel. Mária

Kérhet-e a bank a jelzáloghitel mellé újabb évenként 200 000 Ft.-ot, életbiztosítás címén? Ha a ház a fedezet, akkor ez nem további fedezet?
Hányszorosan biztosíthatja be a bank magát?
Köszönöm, üdvözlettel: Judit

Tisztelt Hitelnet!

6 hónapja szűnt meg a munkaviszonyom, most jutottam el arra a pontra, hogy az eddig időben fizetett hiteleimre élnék a hitelfedezeti biztosítás által nyújtott segítséggel. Önök szerint lehet valamilyen negatív következménye ennek a bankomnál (CIB)?

Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel:
N. Anna

Segítséget kérnék önöktől.2010.10,28-án meg szűnt a munkaviszonyom,hitelfedezeti biztosítomal,felvettem a kapcsolatot,a kiküldött nyomtatványokat elküldtem a biztosítóhoz.Utána kaptam egy másik levelet,hogy a leírt hiánypótlást küldjem be,mely 2-db dokumentum volt,ennek is eleget tettem.Majd megint egy levél jött,melyben megint most már újabb 4-db dokumentumot kértek,amit már egyszer megkaptak,és azt írják,hogy csak 2011.02.26-án adjam fel,jogos az eljárás?

Úgy látom itt hiába kérdez akárki, választ nem kap senki, legfeljebb annyit, hogy “üsd be a Google-ba !”
Azt hiszem ez nem sok.

Azért jó munkát az itt “dolgozó szakértőknek”.

Üdv.:
Már kérdezni sem merő ember

Tájékozódni szeretnék, hogy hol lehetne munkanélküliség esetére hitelfedezeti biztosítást kötni. Lakáshitelem van, még nagyon sok évig. Úgy néz ki, hogy a munkahelyem lehet, hogy hamarosan csődbe megy. A banknál, ahol a hitelt felvettem, nem lehet munkanélküliség esetére biztosítást kötni.

Ez itt egy hivatalos csalás, az ügyfél kijátszása: 36 hónapig tartó fizetés,legfeljebb 6 hónapon keresztül.
Ez azt jelenti,hogy a bajbajutott kb. 60-90.napjától kifizet a biztosító 1 havi törlesztőrészletet,majd 2 év elteltével még egy részletet,aztán 32. hónaptól a 36. hónapig fizet folyamatosan. De ennek a valószínűsége igen kicsi,hogy az ügyfél 3 évig munkanélküli legyen, így a biztosító mentesül a fizetés alól, hiszen a szerződében 3 év áll a rendelkezésére a fizetésig, addig meg szerencsétlen ügyfélnek felmondják hitelét.

Tisztelt Válaszoló!

Nem is közvetítési kérelmet nyújtottam be, csupán tájékozódási kérdés volt.
A “szakértőnk válaszol” jelige láttán írtam levelem.
Gondoltam okosabb leszek.

Azért köszönöm a választ.

Üdvözlettel:
Hoksza Krisztián

Tisztelt Ügyintéző!

Érdeklődni szeretnék, hogy
1- mi az útja annak, hogy a számomra legoptimálisabb,
hiteltörlesztési biztosítást megkössem?
2- Olyan létezik-e, hogy egyetlen biztosításban vannak
a következők:
-haláleseti (100%-ban kifizetik helyettem a hitelét)
-munkanélküliségi hitelátvállalás
-hosszabb betegállományra szóló biztosítottság
-életbiztosítással egybekötött, tehát 15-20 év után
kivehető az eddig befizetett (befektetett)
összegek.
Ha nem, akkor mik lehetnek benne egyszerre a
felsoroltak közül?

Válaszát előre is köszönöm

Üdvözlettel
Hoksza Krisztián

Szeretnék szabad felhasználású hitelt felvenni, 3.000.000 Ft-ot. Ezt az összeget vissza tudnám fizetni 3 év alatt.
Kérdésem a következő: Van-e esély erre? Mivel mindenhol azt olvasom, hogy 5-20 év a futamidő.
Köszönettel.
Tünde

Kedves Asszonyom!
Azt, hogy mekkora az a minimális futamidő, amire megkaphatja a kívánt összeget, függ attól, hogy jövedelmi helyzete alapján mekkora összegű havi törlesztő részletet vállalhat. Ennek meghatározásához előzetes hitelbírálatot kell végeznünk. Ehhez bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot.