Napjainkban egy esetleges hitelfelvétel során fontos szerepet játszanak az úgynevezett hitelfedezeti biztosítások, melyek munkanélküliség, keresőképtelenség, rokkantság és halál esetére egyaránt megköthetők.

Az alábbi összefoglalóból a munkanélküliség kockázatára köthető hitelfedezeti biztosításról kaphat Ön részletes tájékoztatást.

A pénzügyi partnereinknél elérhető munkanélküliségre vonatkozó biztosítás olyan jellegű szolgáltatás, melynek lényege, hogy védelmet nyújt az Ön által felvett szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitel teljes futamideje alatt a kölcsöntörlesztést megnehezítő, illetve adott esetben lehetetlenné tevő kockázat, vagyis a munkanélküliség bekövetkezte esetén.

A munkanélküliségre vonatkozó hitelfedezeti biztosítás segítségével a munkanélkülivé lett hitelfelvevők helyett a biztosító meghatározott időn keresztül fizeti a havi törlesztő részletet, akár többször is a kölcsön futamideje alatt.
A munkanélküliségre vonatkozó szolgáltatással kapcsolatosan fontos tudni, hogy a hitelfelvevő akkor lehet jogosult rá, amennyiben a munkanélkülivé válását megelőzően minimum 6 hónapig folyamatos, a Munka Törvénykönyve szerinti határozatlan időtartamú munkaviszonnyal rendelkezett.

Munkanélküliségi szolgáltatás esetén a várakozási idő a kockázatviselés kezdetétől számított 90 nap. Amennyiben a biztosított munkaviszonya a várakozási idő alatt szűnik meg, a biztosító az így bekövetkezett munkanélküliség esetén sem a várakozási idő alatt, sem annak lejárta után nem vállalja a törlesztő részlet megfizetését.

Munkanélküliség esetén a biztosító a regisztrált munkanélküliség 61. napjától kezdődően fizet először. A biztosító hat egymást követő hónapig vállalja át a munkanélkülivé vált ügyfél helyett a hiteltörlesztést.

A hitel futamideje alatt a biztosító legfeljebb 36 hónapon át fizeti a törlesztő részletet a kölcsön biztosítottja helyett, figyelembe véve az alkalmankénti legfeljebb 6 hónapot.

A munkanélküliség kockázatára köthető hitelfedezeti biztosításnak van díja, mely a törlesztő részlettel együtt, havonta esedékes. A biztosítási díj összege a folyósított hitelösszeg százalékában kerül meghatározásra, tehát nagysága a felvett hitel összegétől függ.

Amennyiben további kérdései lennének a munkanélküliségre köthető hitelfedezeti biztosítással kapcsolatban, akkor kérjük, keresse a Hitelnet Kollégáit, akik személyesen, telefonon és e-mailben egyaránt elérhetők.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

34 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Váratlanul bekövetkező halál esetén, ha már a hitelfelvételekor is elmúltak 65 éves, milyen biztosítást érdemes kötni?

Nekem kötött a bank életbiztosítást a jelzáloghitel mellé, vagyis egyszerre. Májusban végtörlesztettem a hitelem és szeretném tudni, hogyan kaphatom vissza a biztosítási pénzem? 159 hónapig fizettem havi 2.800 Ft-ot. Nagy szükségem lenne most erre az összegre.
Hogyan kaphatnám vissza?
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, ha én nem banknál vennék fel jelzáloghitelt, hanem mondjuk egy lakástakarék pénztárnál, akkor hol tudnék korrekt hitelfedezeti biztosítást kötni ehhez? Ugyanis a banknak ott van ez a termék, tökéletesen lefejlesztve. Azonban ők, csak a saját hiteleikhez adják oda, amit nagyon inkorrektnek tartok.
Köszönöm a válaszukat előre is!

Férjem kötött hítelfedezeti bíztosítást személyi kölcsönére, de elhunyt balesetben. Sajnos ittas volt.
Fízet-e a bíztosító?

Üdvözletem.
A Citibank adósságrendező kölcsönét veszem fel, azonban a keretbe “nem fér bele” a törlesztési biztosítás. Érdeklődni szeretnék, hogy hol köthetnék biztosítást a hitelre. Elsősorban munkanélküliség és halál esetére?
Előre is köszönöm segítségüket.
Üdvözlettel: Anita

Kérdésem, hogy az igényelt hitel összegéből levont, és egy összegben a biztosító részére átutalt hitelfedezeti biztosítás díját a havi törlesztőrészletben a devizaárfolyam, illetve a kamatváltozás okán miért kell az aktuális árfolyamon törleszteni, a hitel felvételekor aktuális árfolyam és a jelenlegi árfolyam közötti különbözet a pénzintézet nyeresége.

Szeretnék tájékoztatást kérni, ha a hitel lejár, a biztosítás, amit felvételkor kötöttem, kivehető-e?

Végtörlesztésre szeretnénk hitelt felvenni. Az általunk választott bankkal kapcsolatban lévő biztosító nagyon drága hitelfedezeti biztosítást ajánlott. Azután szeretnék érdeklődni, hol érdemes megkötni és milyen csomagok vannak és a hitel milyen százalékával kell számolnunk? A felvett hitel 9.000.000.- Ft .
Köszönettel. Mária

Kérhet-e a bank a jelzáloghitel mellé újabb évenként 200 000 Ft.-ot, életbiztosítás címén? Ha a ház a fedezet, akkor ez nem további fedezet?
Hányszorosan biztosíthatja be a bank magát?
Köszönöm, üdvözlettel: Judit

Tisztelt Hitelnet!

6 hónapja szűnt meg a munkaviszonyom, most jutottam el arra a pontra, hogy az eddig időben fizetett hiteleimre élnék a hitelfedezeti biztosítás által nyújtott segítséggel. Önök szerint lehet valamilyen negatív következménye ennek a bankomnál (CIB)?

Előre is köszönöm a választ!

Üdvözlettel:
N. Anna

Segítséget kérnék önöktől.2010.10,28-án meg szűnt a munkaviszonyom,hitelfedezeti biztosítomal,felvettem a kapcsolatot,a kiküldött nyomtatványokat elküldtem a biztosítóhoz.Utána kaptam egy másik levelet,hogy a leírt hiánypótlást küldjem be,mely 2-db dokumentum volt,ennek is eleget tettem.Majd megint egy levél jött,melyben megint most már újabb 4-db dokumentumot kértek,amit már egyszer megkaptak,és azt írják,hogy csak 2011.02.26-án adjam fel,jogos az eljárás?

Úgy látom itt hiába kérdez akárki, választ nem kap senki, legfeljebb annyit, hogy “üsd be a Google-ba !”
Azt hiszem ez nem sok.

Azért jó munkát az itt “dolgozó szakértőknek”.

Üdv.:
Már kérdezni sem merő ember

Tájékozódni szeretnék, hogy hol lehetne munkanélküliség esetére hitelfedezeti biztosítást kötni. Lakáshitelem van, még nagyon sok évig. Úgy néz ki, hogy a munkahelyem lehet, hogy hamarosan csődbe megy. A banknál, ahol a hitelt felvettem, nem lehet munkanélküliség esetére biztosítást kötni.

Ez itt egy hivatalos csalás, az ügyfél kijátszása: 36 hónapig tartó fizetés,legfeljebb 6 hónapon keresztül.
Ez azt jelenti,hogy a bajbajutott kb. 60-90.napjától kifizet a biztosító 1 havi törlesztőrészletet,majd 2 év elteltével még egy részletet,aztán 32. hónaptól a 36. hónapig fizet folyamatosan. De ennek a valószínűsége igen kicsi,hogy az ügyfél 3 évig munkanélküli legyen, így a biztosító mentesül a fizetés alól, hiszen a szerződében 3 év áll a rendelkezésére a fizetésig, addig meg szerencsétlen ügyfélnek felmondják hitelét.

Tisztelt Válaszoló!

Nem is közvetítési kérelmet nyújtottam be, csupán tájékozódási kérdés volt.
A “szakértőnk válaszol” jelige láttán írtam levelem.
Gondoltam okosabb leszek.

Azért köszönöm a választ.

Üdvözlettel:
Hoksza Krisztián

Tisztelt Ügyintéző!

Érdeklődni szeretnék, hogy
1- mi az útja annak, hogy a számomra legoptimálisabb,
hiteltörlesztési biztosítást megkössem?
2- Olyan létezik-e, hogy egyetlen biztosításban vannak
a következők:
-haláleseti (100%-ban kifizetik helyettem a hitelét)
-munkanélküliségi hitelátvállalás
-hosszabb betegállományra szóló biztosítottság
-életbiztosítással egybekötött, tehát 15-20 év után
kivehető az eddig befizetett (befektetett)
összegek.
Ha nem, akkor mik lehetnek benne egyszerre a
felsoroltak közül?

Válaszát előre is köszönöm

Üdvözlettel
Hoksza Krisztián