Tisztelt Hitelnet!

Az elmúlt években sajnos sikerült többféle hitelt igényelnem, és mára a havi törlesztő részletek összesen olyan magasak lettek, hogy nehezen megy a havi fizetésük. Arról szeretnék érdeklődni, hogy létezik-e arra megoldás, hogy a lakásfelújítási hitel részleteit, és a személyi kölcsön törlesztőit valami olyannal váltsam ki, ami kevesebbe kerül havi szinten.

Próbáltam rendszeresen fizetni, de a személyi kölcsön tartozás némi elmaradást mutat. Befolyásolhatja esetleg ez a hitelképességemet?
7,5 milliót érő lakással rendelkezem, ez számít valamit?

Szeretnék mihamarabb választ kapni, hogy tudjam, mire számíthatok.
Nagyon köszönöm a tájékoztatást!
Róbert

Kedves Róbert!

A lakásfelújítási hitel és a személyi kölcsön törlesztő részletének csökkentése hitelkiváltó kölcsön felvételével érhető el. A hitelkiváltás jelzálog alapon történik, tehát ingatlanfedezet szükséges hozzá. A hitelkiváltó konstrukciókat a legtöbb bank forint alapon kínálja, de néhány bankpartnerünknél euró alapú hitelkiváltás is választható.

Mivel az igazolt nettó jövedelméről és a hitelkiváltáshoz szükséges összegről nem ír, ezért ennyi információ alapján nem tudjuk megmondani, hogy a hitelkiváltáshoz elegendő-e a 7,5 millió forint értékű lakás. Javasoljuk, hogy online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adja meg a szükséges információkat, s Szakértőink ezek ismeretében már tájékoztatni tudják a konkrét kiváltási lehetőségekről.

Mindenekelőtt azonban a személyi hitelben keletkezett elmaradást kellene valahogyan rendeznie, hátralékos kölcsön esetén ugyanis a hitelkérelmet a pénzintézetek általában visszautasítják. A felhalmozott hátralék tehát lényegesen rontja a hitelképességét.

Előzetes tájékozódásként online Hitelkalkulátorunk segítségével is megtekintheti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök várható törlesztő részletét és a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Több meglévő áruvásárlási hitelemet szeretném kiváltani, sajnos kezest nem tudok biztosítani. Kb. 500.000 Ft-ra lenne szükségem.

Tisztelt Hitelnet Iroda!
Az elmúlt évek során sikerült 2 áruhitelt és 1 személyi kölcsönt begyűjtenem, amiktől szívesen megválnék, mert rájöttem, hogy nem túl kedvezőek, mivel a fizetésem nagy részét ezek törlesztésére fizetem ki. Kb. 1,5 millióra lenne szükségem és a szüleim tehermentes családi házát tudnám fedezetként felajánlani.
Megoldható, hogy a hiteleimet így egy kölcsönbe vonjam össze?
Köszönettel.
Dávid