Tisztelt Hölgyem/Uram!

A tanácsát szeretném kérni. A párommal szeretnénk elköltözni, és már meg is találtuk a nekünk tetsző ingatlant. A hirdetés alapján úgy gondoljuk, hogy ha a személyes megtekintés alapján semmi komolyabb problémát nem találnánk, akkor amint lehet, már költöznénk is. Azonban nincs önerőnk, és ennél a háznál, melynek értéke 8 millió forint, 30 %-ot kellene előre befizetni, a fennmaradó összeget pedig hiteltörlesztésként havi 42 ezer forinttal kell kiegyenlíteni.

Szeretnénk megvásárolni ezt a házat, de nem szeretnénk 4-5 évet várni, amíg meglesz az önerőnk hozzá. Az ingatlan, amiben jelenleg élünk érne annyit, hogy kifizessük belőle az előleget, azonban tavaly októberben volt egy komoly csőtörésünk, aminek következményeként a ház kissé megsüllyedt, és a falakon repedések jelentek meg, így az ingatlan eladása szinte lehetetlenné vált. Biztosításunk nem volt, az elfolyt vizet egy éven át, havi 33 ezer forintos részletekben kell fizetnünk. A javításhoz is hitelt kellene felvennünk, ami újabb törlesztő részleteket jelentene havonta, és ezután tudnánk árulni a házat, a bevételből kifizetni a javításért felvett hitelt, és talán maradna annyi, hogy új ház vásárlásakor kifizessük az önerőt. Ez azonban hosszútávú és kacifántos megoldás, ezért szeretnénk találni egy lehetőséget, ami segít abban, hogy önerő nélkül is megvehessük a kiszemelt ingatlant, és a lehető leghamarabb költözhessünk.

Segítségét előre is köszönöm!
Válaszát nagyon várom!
Köszönettel:
István

Kedves István!

Ha Önök hitelátvállalással vásárolnák meg a szóban forgó ingatlant, akkor arra nincs lehetőség, hogy a vételár 30%-át lakáshitelként felvegyék az adott ingatlanra, hiszen az már terhelt.

A szükséges 30%-os önerőhöz - ami a 8 millió forintos ház esetén 2,4 millió forintot jelent - esetleg a meglévő ingatlanukra felvett hitel útján juthatnának hozzá. A leírtak alapján azonban elképzelhető, hogy meglévő ingatlanuk jelenlegi állapota miatt nem felel meg a fedezetként elfogadható ingatlanok követelményeinek. A meglévő házuk hitelezhetőségét a további részletek ismeretében Szakértőink meg tudják állapítani. A szükséges információkat online nyomtatványukon adhatják meg.

Ingatlanfedezet hiányában 2,4 millió forintot nem tudnak felvenni, így a személyi kölcsön ez esetben nem jelent megoldást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése