Hitel szerkezetkész ház vásárlásához és befejezéséhez

Tisztelt Hitelnet!

Párommal szeretnénk egy szerkezetkész házat vásárolni úgy, hogy a ház megvásárlásához és befejezéséhez lenne szükségünk hitelre. Továbbá szeretnénk a lakásépítési támogatást is igénybe venni, mivel már van egy gyermekünk és szeretnénk még egyet.

Készpénzes önerő: 5 000 000 Ft
Szocpol: 1 300 000 Ft
Vásárolni kívánt ház vételára: 10 000 000 Ft
Vásárolni kívánt ház készültségi foka: 50-70%

Van-e bevált módszer erre az esetre?
Hol jön a szocpol a képbe?
Illetve hogyan biztosítható a készültségi foktól függetlenül, hogy a ház eladója mindenképpen megkapja a kialkudott vételárat?

Válaszukat köszönöm.
László

Kedves László!

Pénzügyi partnerünknél van lehetőség arra, hogy szerkezetkész ház esetén mind a vásárláshoz, mind a ház befejezéséhez hitelt igényeljenek. Ahhoz, hogy az Önök tulajdonába kerüljön a ház, adásvételi szerződést kell kötni. Ebben rögzítésre kerül, hogy a teljes vételárból mennyi az önerő és mennyi a hitel. A hitel folyósítására akkor kerül sor, ha a saját erő igazoltan átadásra került. A vételár fennmaradó részét a pénzintézet az eladó által megadott bankszámlára utalja, így biztosítható, hogy az eladó ténylegesen megkapja a kialkudott vételárat.

Lakásépítési támogatás a vásárláshoz nem, de  – jogosultság esetén – az építkezés kérhető. A vásárláshoz azért nem jár, mert a szocpol célja csak újépítésű lakóingatlan megszerzése lehet, de ebben az esetben használatbavételi engedéllyel még nem rendelkező lakóingatlanról van szó, aminek az ingatlannyilvántartás szerinti megnevezése beépítetlen terület.

A vásárlást követően az építési engedélyt át kell íratniuk saját névre. Lakásépítési támogatás olyan építkezéshez vehető igénybe, melynek építési engedélyét 2010. január 1. után adták ki. Mivel vállalt gyermek után is igényelnének támogatást, ezért lényeges, hogy házasnak kell lenniük és egyikük életkora sem lehet több 40 évnél a szocpolkérelem benyújtásakor. A szocpol további igénylési feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A maximális terhelés – a háztartás igazolt jövedelmétől függően – a ház várható jövőbeni értékének 80%-ig terjedhet. Arról, hogy ez adott esetben összességében mekkora hitelfelvételt tesz lehetővé az Önök számára, Szakértőink a további részletek ismeretében tudják kiszámolni. A szükséges adatokat – például: a ház földrajzi elhelyezkedése, építési engedély kiadásának dátuma, nettó kereset összege, stb. – online ajánlatkérő nyomtatványunkon adhatja meg. Az erre a célra elérhető legjobb lakáshitel kondíciókat megtekintheti honlapunkon is. Az ajánlatkérést követően Hitelszakértőink rövid időn belül felveszik Önökkel a kapcsolatot.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Magas fokú szerkezetkész sorházhoz (burkolatok, szaniterek hiányoznak csak) szeretnénk hitelt felvenni, mind a vásárláshoz, mind pedig a befejezéshez.
Feljebb olvastam, hogy az adásvételi szerződés és az önerő átadása után kerül sor a hitel folyósítására. Ez minden esetben így van? Mert olvastam olyat is más portálokon, hogy először be kell fejezni a munkálatokat ahhoz, hogy a bank tudja a hitel folyósítani.
Segítségüket és válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm.

Kedves Bea!
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és az adott ügylet részleteinek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a szerkezetkész ház finanszírozásának módjáról, menetéről!

Üdvözlöm!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy párommal szeretnénk félkész lakást vásárolni és szükségünk lenne 10.000.000 Ft hitelre. Lehetséges, hogy megkapjunk ennyi pénzt? Illetve önerő nélkül vehető fel hitel? Mindketten dolgozunk és a család is segítene mindenben. Illetve 22 évesek vagyunk, ez mennyibe befolyásolja a dolgokat?
Válaszát köszönöm.

Kedves Gábor!
Félkész ingatlan finanszírozására is van lehetőség bankpartnereinknél. Személyre szóló hitelajánlat elkészítéséhez azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Üdvözlet!
Tatabányán vettünk egy szerkezetkész félkész családi házat. Férjemmel 40 év alattiak vagyunk, első tulajdon, 2 gyermekünk van. Az építkezést sajnos nem fogja fedezni a költségvetésünk. Felmerültek egyéb költségek is. Felvennénk 2 millió hitelt és a szocpolt is szeretnénk megigényelni.

Kedves Noémi!
Szerkezetkész ház finanszírozási lehetőségeiről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az ügylet további részleteinek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tiszteletem!
Hitelt is szeretnénk felvenni maximum 3M Ft-ot. Így lehet-e szocpolt igényelni?
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Kedves Krisztián!
Új ház építéséről lévén szó, elvileg igényelhető szocpol. Erről részletes tájékoztatást IDE kattintva olvashat. A legkedvezőbb építési hitelekről Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlat formájában tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat. Irodáinkban a szocpol- és hitelügyintézés díjmentes!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szerkezetkész házra szeretnénk szocpolt felvenni, a napokban adtuk be a terveket. A kivitelező céggel kicsit több mint szerkezetkész állapot (kb. 50-60%-os) szerződésünk van. A ház végső befejezését magunk szeretnénk befejezni baráti és családi segítséggel. Milyen megoldással lehet igényelni a támogatást?
Köszönöm válaszukat.

Kedves Krisztián!
Csak szocpolügyintézéssel irodánk nem foglalkozik. Ez esetben a lakásépítési támogatás nyújtásával foglalkozó hitelintézeteknél érdeklődhet az igénylés módjáról.

Tisztelt hölgyen, uram!
Építés alatt álló, jelenleg kb. 70% készültségi fokban levő 6 lakásos társasház 58 m2-es ingatlanára szeretnénk hitelt felvenni!
Az ingatlan emelt szintű fűtéskész állapotban kerülne részünkre átadásra, a kulcsrakész kivitelezést pedig egy másik általunk választott vállalkozó végezné el!
A vételár (emelt szintű fűtéskész ) + a kulcsrakész kivitelezés árának kb. 40% rendelkezése áll, mint önerő!
Kérdésem, hogy lehetséges-e a lakáscélú, támogatott hitelfelvétel ilyen esetben, milyen speciális feltételek, illetve milyen folyósítás mellett?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Tailor!
70% készültségi fokú lakás vételárának és befejezésének finanszírozásához is igényelhető támogatott hitel. Ezek jogszabályi feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot Szakértőink online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után készséggel készítenek Önnek!

Érdeklődöm, hogy ha két magánszemélytől vásárolnánk egy szerkezetkész házat (mely jelenleg a tulajdoni lapon lakóházként szerepel, mert az előző ház lebontása után nem minősíttették át építési telekké), melyet mi fejeznénk be, jár-e a szocpol?
Az építési engedély 2013-as, melynek ránk, vevőkre való átírásáról azonnal gondoskodnánk.
Számlát csak a felépítmény 70%-áról tudnánk hozni (előző építtető és a mi nevünkre szóló) természetesen, a telek részről nem, mivel azt a magánszemély eladók is magánszemélytől vették.

Kedves Rita!
Ha az eredeti építési engedély 2008. július 1. után került kiadásra, akkor magánszemélytől történő szerkezetkész ház befejezéséhez is igényelhető a szocpol. Véleményünk szerint azonban szükséges, hogy az ingatlan lebontása után a földhivatalnál megtörténjen az átnevezés. A számlabemutatási kötelezettség a hitelintézet által elfogadott költségvetés 70%-ára vonatkozik.

Szeretnék megvenni egy újépítésű házat. Az lenne a kérdésem, hogy melyik bank ad hitelt, ha a ház csak kb. 70%-os készültségben van. Mekkora önerővel kell rendelkezni?


16
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x