Hitel nyaraló építésére

Tisztelt Hitelnet!

Balatoni, belterületi építési telekkel rendelkezünk. A telek az én és feleségem tulajdonában van 1/2-1/2 arányban. Tehermentes. 10 millió forintért vásároltuk.

Szeretnénk nyaralót építeni rá. Az építési engedélyünk még folyamatban van. 90 négyzetméter alapterületű nyaralót terveztettünk + 40 négyzetméter tetőtér. Saját erőből el tudunk jutni egy bizonyos szintig.

Az érdekelne, hogy milyen hitelt igényelhetnénk a befejezéshez és mekkora összegű kölcsönt kapnánk? Mikor kellene elindítani a hitelt, egyáltalán mi a menete ennek az egész hitelfelvételnek?

Szíves tájékoztatásukat kérném arról is, hogy mennyi lenne a havi törlesztő részlet, változhat-e a hiteltörlesztés? Milyen futamidőre lenne érdemes felvenni? Mindketten 43 évesek vagyunk. Esetleg szocpolt kaphatunk-e, hiszen új építésről lenne szó.

Várom jelentkezésüket!
Tisztelettel: Pál

Kedves Pál!

Nyaraló építésére forint alapú, piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. Az építési munkálatok finanszírozásához szocpol nem igényelhető. Lakásépítési támogatás ugyanis a vonatkozó kormányrendelet értelmében csak új LAKÓHÁZ építéséhez kérhető, nyaralóhoz nem.

A kölcsön összegét több tényező is befolyásolja. Az építési munkálatokról költségvetés benyújtása szükséges, s a költségvetés összegét le kell fedni a saját erővel és a hitellel. Meghatározó az építkezés helyszíne, az igénylők jövedelmi helyzete, a rendszeres háztartási kiadások összege, ugyanakkor számít a telek értéke is. A maximálisan nyújtható hitelösszeggel kapcsolatban pontos tájékoztatást e részletek ismeretében tudunk adni Önnek.

A hitelkérelem benyújtására a jogerős építési engedély, tervdokumentáció, műszaki leírás, költségvetés birtokában kerülhet sor, de folyósítás csak a saját erő felhasználást követően kezdődhet. Az építési hiteleket a bankok szakaszosan, készültségi foknak megfelelően folyósítják.

A várható törlesztő részlet összegét hitelkalkulátorunk segítéségével ismerheti meg, illetve személyre szóló ajánlatból tájékozódhat. Az építési hiteleket a bankok forint alapon nyújtják, tehát az árfolyam ingadozásából adódó törlesztőrészlet emelkedés elkerülhető. A havi törlesztő részlet azonban kamatperiódusonként változhat.

Az építési hitelek futamideje elérheti akár a 35 évet is, ha az igénylők életkora a kölcsön lejáratakor nem haladja meg a 70. életévet. Ha Önök betöltötték a 43. életévüket, akkor maximum 26 évre adósodhatnak el. Azzal tisztában kell lenni, hogy minél hosszabb időre kérik a kölcsönt, annál többet kell visszafizetni összességében. A futamidőt úgy érdemes meghatározni, hogy a havi törlesztési kötelezettség teljesíthető legyen, ne terhelje túlságosan a háztartást.

Személyre szóló építési hitelajánlatunkhoz, kérjük, töltse ki online adatlapunakt!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Külföldi folyamatos munkaviszonyom van (Európán belül) nagyjából 1 éve, de nem közvetlen szerződéssel, hanem munkaközvetítői megállapodással (nem tudom ez otthon mennyire ismerős, itt ez az általános, az emberek nagy többsége így áll alkalmazásban). Havi bruttó bérem 2.200 euró, fizetésemet itteni külföldi folyószámlára kapom heti rendszerességgel. Otthon van egy külterületi telkem, amire szeretnék egy nyaralót építeni, nagyjából 5-6 millió forint hitelt szeretnék felvenni ehhez. Van otthoni folyószámlám is. Egyéb ingatlant nem tudok fedezetként ajánlani.
Milyen lehetőségeim vannak?
Köszönöm válaszukat!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x