Hitel lakásvásárláshoz 2 hónapos munkaviszonnyal?

Tisztelt Cím!

Használt lakás vásárlásával kapcsolatban lenne kérdésem. A férjem 2 hónapja új munkahelyen dolgozik, előtte 3 hónapig volt munkanélküli. Én április óta vagyok munkanélküli. Amennyiben hitelt szeretnénk felvenni, úgy tudom jelenlegi helyzetünkben nem tudnánk megtenni, mivel nincs munkaviszonyom.A kérdésem a következő lenne, ha nyitok egy saját vállalkozást, és bejelentem magam minimálbér fölött valamennyivel, akkor ebben az esetben a saját magam által kiállított munkáltatói igazolással menne-e a hitelfelvétel? A másik kérdésem, bár tudom, hogy ehhez több adatra lenne szükség, de csak nagy vonalakban: van 4-5 millió készpénzünk,kettőnknek összesen nettó 200 000 Ft bejelentett jövedelme, 12 millió körüli ház megvételéhez 7-8 millió felvételére lenne-e esélyünk? 40 év alatt vagyunk, 2 kiskorú gyermeket nevelünk, más ingatlant nem tudunk bevonni a hitelbe.

Válaszunkat előre is köszönöm,

Tímea
Kérdést feltette: Tímea

Kedves Tímea!

Pénzügyi Partnereink között van olyan bank, ahol a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapja fennálló munkaviszonnyal már van lehetőség lakáshitel felvételére. Tehát miután férje mostani munkahelyén betölti a 3. hónapot, igényelhetik a kölcsönt. A hitelfelvételhez elegendő egy – a mindenkori minimálbér összegét elérő – jövedelem.

Ha vállalkozói jogviszonnyal szeretne hitelt igényelni, akkor legalább 1 éves vállalkozói múlttal kell rendelkeznie. Egyéni vállalkozóknak a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást kell benyújtaniuk.

12 milliós ingatlanra 7-8 millió forint elvileg felvehető. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném megkérdezni, hogy jelenleg a párommal albérletben vagyunk és szeretnénk lakást venni és hogy mik ennek a feltételei? Párom 1 éve dolgozik ugyanazon a helyen, viszont 2-3 havi szerződéseket kap, mint más is ott. Általában 100-130 ezret kap. Én jelenleg munkanélküli vagyok. Félretett pénzünk nincs. Szóval, hogy tudnánk már végre saját lakásban élni és családot alapítani?
Előre is köszönöm a segítséget!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x