Tisztelt Hitelnet!

Olvastam az Önök oldalain, hogy lakásfelújításra, korszerűsítésre és lakásbővítésre is lehet hitelt felvenni. Engem az érdekelne, hogy lakásátalakításra is adnak-e hitelt?

A feleségemmel fele-fele arányban vagyunk egy régebbi, hagyományos építésű, két szobás családi ház tulajdonosai. Belső átalakítást szeretnénk végezni úgy, hogy az előteret nappalivá szeretnénk alakítani. Belső munkálatok lennének: egy válaszfal megszűnne, új járólap kerülne a nappaliba és ki is kellene festeni utána. A költségvetést most várjuk, de számításaim szerint kb. 1,5-2 millió forintra lenne szükség, mert akkor már a fürdőszobát is átalakítanánk egy kicsit.

Mindkettőnknek több éves, hivatalos munkaviszonya van. Kettőnk keresete körülbelül 250 ezer forint.

Ez ügyben kérném szíves tájékoztatásukat!
Előre is köszönöm!
Robi

Kedves Robi!

Mivel a lakásuk átalakítása során olyan munkálatok kerülnek elvégzésre, amelyek beletartoznak a felújítás tárgykörébe, ezért a hitelcél eléréséhez lakásfelújítási kölcsöni is igénybe vehető. A hitel egy összegben kerül folyósításra. Az elvégezni kívánt munkálatokról költségvetést kell készíttetni. A számlával való igazolás nem minden pénzintézetnél követelmény.

A felújítási hitelek forint alapúak. Az igénylés alapfeltétele legalább egy minimálbért elérő jövedelem igazolása, s megfelelő ingatlanfedezet. A hitelügyintézés átfutási ideje - tekintve, hogy jelzáloghitelről van szó - hozzávetőlegesen 3-4 hét.

Ugyanakkor az átalakítási munkálatok finanszírozására szabad felhasználású jelzáloghitel is kérhető. Ehhez nincs szükség költségvetésre, a hitel összege bármire felhasználható.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeinek leginkább megfelelő felújítási és szabad felhasználású hiteleket, melyeket összehasonlítva dönthet az Önnek megfelelő konstrukcióról! Személyre szóló hitelajánlatunkból a várható törlesztő részlet mellett megismerheti az aktuális hitelkamatokat és a hitelfelvétel járulékos költségeit is.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
30 éve épült családi ház tulajdonosai vagyunk férjemmel. Egy meglévő helyiséget szeretnénk átalakítani. Eddig étkező volt, most lakószobát szeretnénk.
Kérdésem az lenne, hogy milyen hitelt vehetünk ehhez igénybe?
Köszönettel: Rita