Tisztelt hitelnet!

Külföldi munkavállalóként 6 millió forintot szeretnék használt lakásvásárlására fölvenni. A bankom külföldön van, 7 éve ugyanott bankolok, tulajdonképpen minden feltételnek megfelelek, de a bankok csak az utolsó pillanatban közlik, hogy a fizetésnek magyar bankszámlára kell érkeznie. Amióta kint dolgozom tartós átutalásom van a feleségem magyarországi bankszámlájára, ami fedezné is a havi törlesztésemet.

Tulajdonképpen a kérdésem az lenne: van-e olyan bank Magyarországon, ahol ez nem így működik.

Tisztelettel: Tibor

Kedves Tibor!

Több olyan bankpartnerünk is van, mely külföldi munkavállaló hitelfelvétele esetén nem írja elő feltételként a bankszámlára érkező munkabért. Ha Ön külföldi munkabérét nem folyószámlára kapja, akkor a munkáltatói igazolás és a munkaszerződés mellett a kinti adóhatóság által kiállított jövedelemigazolást kell benyújtania hiteligényléskor. Ez olyan jövedelemigazolás, mint amilyet Magyarországon a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal, régebben APEH) is kiad. Ilyen, adóhivatal által kiadott jövedelemigazolást kell bemutatnia annak a magyarországi munkaviszonnyal rendelkező hiteligénylőnek is, akinek munkabére nem folyószámlára érkezik. Ez igazolja ugyanis, hogy hivatalosan be van jelentve a munkavállaló.

Amennyiben az Ön munkabére bankszámlára érkezik, csak nem magyar, hanem kinti bankszámlára, akkor a kinti adóhatóság jövedelemigazolására nincs is szükség, elfogadható a külföldi számlakivonat is, melyből az utolsó 3-6 havi kivonatot kérheti be a hitelnyújtó pénzintézet.

A vásárolandó lakás forgalmi értékének maximum a 80%-a vehető fel hitelként a vonatkozó jogszabály alapján. Ezen belül a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése és az igénylők jövedelmi helyzete határozza meg a felvehető hitel összegét.

Használt lakás vásárlására piaci kamatozású és államilag támogatott lakáshitel egyaránt igényelhető. Az állami kamattámogatású lakáshitelekről IDE kattintva olvashat további részleteket.

A kamattámogatott és piaci kamatozású konstrukciók várható törlesztő részletét lakáshitel kalkulátorunkkal egyszerűen és gyorsan kiszámolhatja. Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése és elküldése után Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban is tájékoztatják Önöket ez elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási kölcsönökről! A hitel elindításához szükséges dokumentumokról szintén Hiteltanácsadóink adnak teljes körű felvilágosítást!

Ha a lakáshitelekkel kapcsolatban kérdés merül fel, forduljanak bizalommal a Hitelnet Szakértőihez!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Külföldi dolgozók vagyunk és most szeretnénk haza menni Magyarországra. Szeretnék érdeklődni a hitel költsége iránt, hogy tud ebben nekem felvilágosítást nyújtani?
Köszönöm.
Szép napot!

Tisztelt Cím!
Ezúton szeretnék érdeklődni otthoni lakáshitel felvétellel kapcsolatban külföldi munkavállalóknak. Feleségemmel 7 éve élünk Sydney-ben és hazai lakásvásárlásban gondolkodunk befektetési szándékkal. Tisztelettel kérdezném, hogy van-e reális esélye annak, hogy hitelt kapjak. Van hivatalos fizetésem, a jelenlegi munkahelyemen dolgozom 3 éve és tervek szerint maradok továbbra is, szerződésem határozatlan idejű. Fizetésem az ausztrál bankszámlámra érkezik, leigazolható akar az AUS tax-office-on keresztül is. Magyarországon viszont nem rendelkezem lakcímmel, csak útlevelem van.
Ha van erre vonatkozó tapasztalatuk, akkor kérem válaszolni szíveskedjenek.
Köszönettel.
Attila

Tisztelt hitel ügyintéző!
Érdeklődni szeretnék, hogy munkaszerződés elég-e lakáshitel felvételéhez vagy mindenképpen kell egy munkáltatói igazolás is? 2009. február óta dolgozom franciaországi munkahelyen, állandó, bejelentett állami munkahely és 2009. óta folyamatosan adózom is!
Itt érdeklődtem a bankomnál (BNP PARIBAS), de magyarországi ingatlanra nem ad hitelt, ezért érdeklődnék, hogy lenne-e valami lehetőség ingatlanhitelre?
Van saját tulajdonomban lévő ingatlanom Kaposváron (tehermentes) és Pesten szeretnék befektetés céljából egy üzletet vásárolni hitelre!
Köszönettel.
István

Üdvözlöm.
Állandó külföldi munkahellyel és bankszámlával rendelkezem. Lehetséges-e, hogy innen intézzem az otthoni lakásvásárlást lakáshitellel?
OTP lakáskasszával rendelkezem, de a fizetésem külföldi számlára érkezik. Ez problémát jelenthet?
Milyen dokumentumok lehetnek szükségesek?
Köszönöm válaszát.