Tisztelt Uram/Hölgyem!

Olyan problémám lenne, hogy párommal (én 25 éves vagyok, párom pedig 23 éves) a szüleim házában élünk, de mivel jövőre kisbaba érkezik, szeretnénk beépíteni a tetőteret. A házon már jelzáloghitel van. Úgy tudom a szocpolt erre nem tudjuk felvenni.

Van-e valami állami támogatás, ami nem hitel? Továbbá az lenne még a kérdésem, hogy mivel eljöttem táppénzre így kaphatok-e hitelt? Ha igen, akkor milyen lehetőségeim vannak? Illetve körülbelül mennyibe kerülhet a beépítése a tetőtérnek (110 nm) úgy, hogy a 0-ról kezdjük?

Előre is köszönöm a választ.
Mária

Kedves Mária!

Tetőtér beépítéséhez sajnos sem szocpol, sem egyéb vissza nem térítendő állami támogatás nem jár. A tetőtér beépítéséhez piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. A kölcsönt a pénzintézetek forint alapon nyújtják.

Az ingatlant már terhelő jelzáloghitel miatt kérdéses a további hitelfelvétel lehetősége. Az ingatlanra maximálisan felvehető hitel összege ugyanis nem haladhatja meg a ház tetőtér beépítése után várható értékének 80%-át. A nyújtható kölcsön összegét az igénylők jövedelmi helyzete ugyancsak befolyásolja. A táppénz miatt elképzelhető, hogy az Ön keresete csak kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe.

A tetőtér beépítés várható költségeiről költségvetést kell készíttetni. A bekerülési költség összegéről a tervező tud pontos felvilágosítást adni. A hitelkérelem elindításához jogerős bővítési engedély szükséges.

A tetőtér beépítés finanszírozási lehetőségéről pontos tájékoztatást bővebb információk ismeretében tudunk adni. Előzetesen oldalunkon megtekintheti a legkedvezőbb lakáscélú hitel törlesztő részleteket. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, majd ezt követően Tanácsadóink személyre szóló díjmentes hitelajánlatot készítenek az elérhető hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Kérdésem a következő.
Egy már meglévő ingatlanon szeretnénk tetőtér beépítést végezni. Az ingatlan rendelkezik padlástérrel, viszont a megfelelő térkihasználás érdekében szükséges lenne az ingatlan két oldalának megemelése. Ez térfogat növelést jelent, vagy sem. A tetőtér beépítéséhez szükség lenne továbbá az egész tetőszerkezetet megbontani, majd azt újra építeni a megfelelő szigetelés használatával. Ilyen célú bővítésre létezik-e hitel lehetőség? Amennyiben igen, kérem segítsen egy számunkra megfelelő hitel konstrukciót ajánlani!
Üdvözlettel: Róbert

2009-ben épültünk. Tetőteret szeretnénk megcsinálni. Milyen hitelt tudna ajánlani?
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Hitelnet!
A tetőteret szeretnénk beépíteni és ehhez kölcsönt és amennyiben lehetséges szocpolt is igénybe venni. Több helyen is utána olvastam, de nem tudok kiigazodni, hogy tetőtér-beépítésre most jár a szocpol vagy nem? Nem különálló lakás lenne, hanem a meglévő házunkat bővítenénk 2 szobával és 1 fürdőszobával.
Ha nem kaphatunk szocpolt, akkor kérem, tájékoztassanak a felvehető lakáshitelekről!
Köszönettel
Elemér