Információt szeretnék azzal kapcsolatban, hogy van egy 55 m2 lakásunk kamattámogatott. Futamidő felénél tartunk. Szeretnénk eladni, kifizetni a hátralévő hitelt, a maradékból pedig egy kis kertes házat, amit mi magunk lassan rendbe tennénk.

Az a kérdésem, jár-e nekünk erre bármi támogatás? Egy gyermekünk van, szocpolt nem vettünk rá igénybe, nem is tudtuk és nem is mondták mikor vettük a lakást. Azt se tudom jár-e. Anyagi okok miatt szeretnénk másik helyre költözni, sok a kiadás, nem tudjuk fizetni.

Sajnos hiteleink is vannak más félék, elég rossz a helyzetünk. Olyasmit is halottam, hogy hitel miatt ha olcsóbb lakásba költözünk, arra is van valami segítség. Azért akarunk mindenképp ilyet, hogy legalább egy hitellel kevesebb lenne, és amúgy is vágyunk kertes házba.

Kérem tájékoztassanak milyen lehetőségeink vannak. Nagyon örülnék, ha valaki tudna néhány dologban segíteni. Hitellel kapcsolatban is.
Köszönöm.
Beáta

Kedves Beáta!

Használt ház vásárlásához jelenleg nem tudnak támogatást igénybe venni. Szocpol igénylésére legalább 2 gyermeket vállalók vagy nevelők lehetnek jogosultak, amennyiben új házat építenek vagy újépítésű lakóingatlant vásárolnak.

Azon kamattámogatott hitelkonstrukcióról, melyet hátralékkal rendelkező adós kisebb lakás vásárlásához igényelhet, IDE kattintva olvashat részleteket.

A használt kertes ház vásárlásához igényelhető kedvező piaci kamatozású lakáshitelekről online nyomtatványunk kitöltése után tudunk Önöknek személyre szóló hitelajánlatot készíteni, amennyiben a jövedelmi helyzetük ezt lehetővé teszi.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Párommal válófélben vagyunk, mindketten 38 évesek. Két gyermekünk van, 5 és 9 évesek. Meg szeretnénk kérdezni, hogy amikor elválunk és a gyerekek nála maradnak, igényelhet-e bármiféle támogatást, kedvezményes kölcsönt lakásvásárláshoz?
Tisztelettel!
Dénes

Azután szeretnék érdeklődni, hogy szeretnénk egy házat venni, egy gyermekre szeretnénk igénybe venni a szocpolt. Én még jelenleg gyesen vagyok, a párom pedig sajnos szerepel a bár listán.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne mégis hitelhez jutnunk, milyen feltételekkel?
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy 5 éve épült családi ház vásárlásához milyen hitel és támogatás igényelhető?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Ildikó