Hitel építkezésre külföldi jövedelemmel

Tisztelt Hitelnet!

Ausztriában dolgozom több mint 2 éve, havi 500.000 Ft feletti a keresetem.

Rendelkezem egy 703 nm-es összközműves telekkel. Építkezni szeretnék 100nm-es egyszintes házat pincével. Kb. 20-25 millió Ft lenne a beruházás. Ausztriában nincs lehetőség, elutasítottak a magyar politikai helyzetre hivatkozva.

Milyen úton tudnék ehhez az összeghez hozzájutni, egyáltalán van-e rá lehetőség?

Köszönöm.
Márta

Kedves Márta!

Az építkezés finanszírozásához építési hitelt igényelhet. A kölcsön fedezete maga az épülő ingatlan. Az építési hitelt nem folyósítják egy összegben a bankok, hanem készültségi foknak megfelelően, szakaszosan nyújtják. A ház várható jövőbeni értékének legfeljebb a 80%-a finanszírozható. A kölcsön forint alapon vehető igénybe.

Az építési hitel elindításához jogerős építési engedély szükséges tervdokumentációval, műszaki leírással és költségvetéssel. Figyelembe véve az építendő ház paramétereit, földrajzi elhelyezkedését, valamint az igénylő jövedelmi helyzetét dönt a pénzintézet a maximálisan nyújtható hitelösszegről.

Ha egy összegben kíván 20-25 millió forinthoz hozzájutni, akkor szabad felhasználású jelzáloghitelt vehet fel, aminek fedezeteként azonban nem fogadható el az összközműves telek, tehát egyéb ingatlan bevonására volna szükség.

Építési hitel igénylésekor a külföldön szerzett jövedelem is elfogadható. A bankok többsége rendelkezik a munkáltatói igazolás német nyelvű formanyomtatványával.

Személyre szóló építési hitelajánlatunk megtekintéséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. További kérdés esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Párommal építési hitelt szeretnénk felvenni. Saját önerőnk a telek, melynek értéke kb. 6 millió és 4 millió forint készpénz. A ház teljes költsége telek nélkül 15 millió. Szükségünk lenne 10 millió forintra.
A párom ausztriai munkahellyel rendelkezik, de most gyesen van. Ő venné fel a hitelt és én lennék az adós. Én is szintén kint dolgozom.
Van lehetőségünk felvenni a hitelt vagy bármely más megoldást találni?
Üdvözlettel.
Sz.

Kedves Szilárd!
A gyest kiegészítő jövedelemként fogadják el a bankok, ezért az Ön részéről is szükség lesz a kinti jövedelemigazolásra. A konkrét építési hitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Tiszteletem!
Külföldi állampolgár szeretne építési hitelt igényelni magyar banknál. Van-e lehetősége erre és milyen papírok szükségesek az igényléshez? Elég-e, ha ideglenes lakcímmel rendelkezik? Mi kell hozzá, hogy hitelt kapjon?

Tisztelt Creditindó!
Férjemmel építkezni szeretnénk. Férjem külföldön dolgozik, de csak nemrég kezdett. Én Magyarországon dolgozom, több mint 10 éves folyamatos munkaviszonyom van. Keresetem nettó 125.000.- Ft.
A kérdésem az lenne, hogy így is igényelhetünk-e építési hitelt?
Válaszát előre is köszönöm!
Linda


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x