Tisztelt Hölgyem/Uram!

Van egy kis házam Szolnokon. Ezt a házat le szeretném bontani (régi és elavult, felújítása sokba kerül) és helyére egy újat építeni, ami kb. 60 nm-es lenne plusz tetőtér beépítéssel.

Milyen hitel igényelhető rá, ha van 3,5 millió önerőm? Mivel a bontásból sok anyag megmarad, így kb. 3 millió forintra lenne szükségem.

Köszönettel.
György

Kedves György!

A lakóház felépítése építési hitelből finanszírozható. A kölcsön igénybevételéhez szükség van a jogerős bontási és építési engedélyre, a hozzá kapcsolódó műszaki dokumentációra és költségvetésre. Az építési hitel fedezete az épülő ház lesz. A bank által elfogadott költségvetést le kell fedni saját erővel (ide tartoznak a bontásból megmaradt anyagok is) és hitellel. A kölcsön folyósítása a saját erő beépítése után kezdődik, de nem egy összegben történik, hanem készültségi foknak megfelelően.

Az építési hitel igényléséhez jövedelmi oldalról is meg kell felelni. Alapfeltétel a minimum 3 hónapos – nem próbaidős – munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelem. A maximálisan adható építési hitel összegét az igazolt jövedelmen kívül befolyásolja a lakóház várható jövőbeni értéke is. Konkrét építési hitelajánlatunkhoz szükséges adatokat online nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg.

Az építkezéshez forint alapú építési hitel igényelhető. Ezen belül is többféle konstrukció létezik: elérhetők a piaci kamatozású építési kölcsönök, s jogosultság esetén az állami kamattámogatású hitelek is. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkban ezekről Szakértőink részletesen tájékoztatják Önt!

Az építési hitelek várható törlesztő részletének addig is online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése