A GVH (Gazdasági Versenyhivatal) legújabb javaslata szerint a parlament tegye lehetővé az államilag  támogatott lakáshiteleknél a támogatás átvitelének lehetőségét a pénzintézetek között . A hatóság érelmében így csökkenthető lenne az adósok kiszolgáltatottsága. Megállapításra került, hogy fogyasztói kockázatok nőttek azáltal, hogy a pénzintézetek a közvetítőkön keresztül több hitelt helyeztek ki, mint a saját csatornáikon keresztül.

Véleményünk szerint jelentősen fokozná a bankok közötti versenyt, ha a felvett államilag támogatott hitelek vagy állami támogatások szabadon átvihetők lennének egyik bankból a másikba.

A Versenyhivatal a gépjárművek kötelező eredetvizsgálatának területén is változást szorgalmazott, ahol egyértelmű az ezzel foglalkozó cégek árkartellje, amit ráadásul az állami szabályozás is támogat. A hivatal megállapítása szerint abban az esetbe, ha nem lehetséges olcsóbbá tenni a kötelező biztosítási rendszert, akkor inkább érdemesebb lenne az egészet megszüntetni,de mindenképpen piaci alapokra kellene helyezni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése