Hitel adósságrendezésre 3 hónapos munkavisszonnyal?

Tisztelt Hitelnet!

Nekem van 3 kölcsönöm, amit szeretnék egybevonni egy adósságrendező hitellel és csak egy törlesztő részletet fizetni. A 3 kölcsön közül kettő személyi hitel, a 3. autóhitel. Összesen 2,5 millió forint a tartozásom.

Ingatlanfedezetet be tudnék vonni. Ahogy nézegetem a törlesztő részleteket, csak jelzálog alapon lehetne csökkenteni a havi törlesztést. A lakás egyedül az én nevemen van, egy lakótelepi panel és kb. 7-8 millió forintot ér.

A közelmúltban munkahelyet váltottam. A mostani munkaviszonyom 3,5 hónapja van meg. Már nem vagyok próbaidő alatt, a szerződésem határozatlan idejű.

Elsősorban azt szeretném tudni, hogy ennyi munkaviszonnyal is szóba jöhet-e az adósságrendező hitel felvétele?

Válaszukat köszönöm.
Tisztelettel: Péter

Kedves Péter!

Adósságrendező hitel felvételéhez valóban szükség van ingatlanfedezetre. A fent említett panellakás bevonásával kedvező kamatszint érhető el. Ennek  és a jelzáloghitelek viszonylag hosszú futamidejének köszönhetően a törlesztő részlet is csökkenthető. A 7-8 milliós ingatlan – terhelhetőség szempontjából – elbírja a 2,5 millió forint összegű kölcsönt.

A hitelfelvétel további feltétele, hogy az adósnak legalább 3 hónapos, nem próbaidős, folyamatos munkaviszonya legyen a jelenlegi munkahelyén. Mivel ennek a követelménynek Ön megfelel, ezért a mostani munkaviszonyával igényelhető a hitel. A hitelbírálat során további fontos kérdés lesz, hogy mennyi az igazolt jövedelme.

Adósságrendezésnél minden bank vizsgálja, hogy az adós a kiváltandó hiteleit szerződésszerűen törlesztette-e. Lényeges tehát, hogy az egyes kölcsönök egyenlege nem mutathat hátralékot.

Amennyiben személyre szóló hitelajánlat formájában is szeretne tájékoztatást kapni az elérhető adósságrendező konstrukciókról, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
15 éves folyamatos munkaviszonyom van, vagyis ennyi ideje dolgozom megszakítás nélkül. De van egy kis gondom: most váltottam munkahelyet és ez a munkaviszonyom még csak 1 hónapja van meg. Így tényleg nem kaphatok adósságrendező hitelt vagy azt nézik, hogy 15 éve folyamatosan dolgozom?
Válaszukat köszönöm.
Berci


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x