Tisztelt Hitelnet iroda!

Párommal idén nyáron lesz az esküvőnk és szeretnék külön költözni a szülőktől. Többféle lehetőséget is mérlegeltünk és végül úgy döntöttünk, hogy építenénk egy különálló házat a szüleim háza mögött, mivel elég nagy telekről van szó.

Kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e így, hogy a telek nem a mi nevünkön van. Egyáltalán milyen hitelt kapnánk erre? Gyermekünk még nincsen, de szeretnénk legalább kettőt. Esetleg igényelhető-e szocpol előre?

Mindketten többéves munkaviszonnyal rendelkezünk. Kettőnk nettó jövedelme 280-300 ezer forint között van. Hivatalos, bejelentett jövedelem, mindketten a közszférában dolgozunk. Semmilyen tartozásunk nincsen.

Várom megtisztelő válaszukat!
Köszönettel!
Erika

Kedves Erika!

Építési hitelt akkor is igénybe vehetnek, ha a telek a szülők nevén van. Ilyen esetben Használati megállapodást kell csatolni a hitelkérelem mellé, melyben rögzítik, hogy a felépítést követően a lakóházban ki milyen arányban szerez tulajdoni hányadot. A megállapodást ügyvéd készíti.

Az építési engedélynek az Önök nevére kell szólni. A hitelkérelem a jogerős építési engedély birtokában, fenti dokumentummal csatoltan indítható. Arra is van lehetőség, hogy a ház elkészülte után a folyósított építési kölcsön csak az Önök tulajdoni hányadát terhelje.

Az építkezéshez megelőlegező szocpolt igényelhetnek 2 gyermek vállalásával. A gyermekeknek 8 éven belül “kell” megszületniük. A megelőlegező szocpolról további hasznos információkat ITT talál.
A szocpoligénylés feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő építési hitelekről Szakértőink készséggel nyújtanak tájékoztatást online ajánlatkérő nyomtatványuk kitöltését követően! Kérjük tekintsék meg az elérhető legkedvezőbb banki részleteket honlapunkon.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretnénk építkezni az édesapám telkére, de ha lehet megvennénk a telekrészt tőle. Párom a gyerek nevére akarja megvenni, amit nem tudom lehetséges-e megvalósítani. Apum házán van jelzáloghitel.
Köszönöm mielőbbi válaszukat! További szép napot!

Építeni szeretnék a lányommal közösen 50-50% tulajdon résszel.
Lányomnak 2 gyermeke van, 39. évében jár. Megkaphatja-e a szocpolt és mennyit? Hitelt is szeretnénk az építés finanszírozásához. Lehetséges-e?