Házat szeretnék vásárolni, de miért nem kapok hitelt?

Jó napot kívánok. Szeretnék házat venni, de nem kapok hitelt. Szeretnem azt, hogy segítsenek. Köszönöm.
Kérdést feltette: Katalin

Kedves Katalin!

Lakáshitel felvételének három alapvető feltétele van. Az elsődleges, hogy a leendő adós adatai nem szerepelhetnek a Központi Hitelnetrmációs Rendszerben, vagyis a BAR listán. Ez kizáró ok, a hitelkérelem automatikus visszautasítását vonja maga után.

Az igénylőnek legalább háromhavi munkaviszonyból származó, a mindenkori minimálbér összegét (2011-ben nettó 60.600.- Ft) elérő jövedelmet kell igazolni.

A megvásárolni kívánt ház forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel, tehát saját erő is szükséges. A nyújtható hitelösszegről a pénzintézetek az adós jövedelmi helyzete alapján döntenek.

Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetik Önnel a lehetőségeket.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

22-25 millió az ingatlan értéke, tehermentesen 10 millióra lenne szükségem ,hogy kiválthassam a tulajdonostársam. 33% az én tulajdonom. 7 éve 1munkahely, 270.000 Ft számlára érkező jövedelem, melyből 53.000 Ft személyi kölcsönt fizetek, de jelzáloghitelt nem kapok, bár az alapkövetelményeknek megfelelek, de hozzak kezest. A fizetésem felét nem érnék el a törlesztések, az ingatlanérték fele alatt lenne a kölcsön, mégsem kapok hitelt! Kezest a mai világban lehetetlen szerezni! Rákérdeztem, hogy miért nem kapok hitelt, válasz (szó szerint), MERT MEGTEHETJÜK! Ha ez így megy, miért szabnak feltételeket, ha nem tartják be?

Kedves József!
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy csak az Ön jövedelmét figyelembe véve, kezes nélkül megoldható-e a kívánt hitelösszeg felvétele.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x