Üdvözlöm!

Párommal külföldön élünk, Németországban. 4 hónapos munkaviszonnyal rendelkezünk a jelenlegi munkahelyünkön, előtte nekem nem volt sajnos munkaviszonyom, viszont a páromnak megvan az 1 év folyamatos munkaviszonya. Kinéztünk egy kis családi házat Szolnokon, amit szeretnénk megvenni. Az ingatlan ára 3.800.000 forint.

Szeretnénk hitelt felvenni, a maximum törlesztőre szánt összegünk 40.000 forint lenne. 450.000 forint a körülbelüli nettó jövedelmünk együtt, még nem vagyunk házasok. Lakáshitel illetve személyi kölcsön is egyaránt érdekelne minket, ha a törlesztő részlet a 40.000 forint maximális keretünket nem lépné át. Félretett pénzünk jelenleg 460.000 forint körülbelül.

Érdeklődnék, milyen lehetőségeink vannak ezzel kapcsolatban.

Válaszát előre is köszönöm!
Dóra

Kedves Dóra!

A magyarországi hitelfelvétel egyik alapfeltétele állandó magyarországi lakcím megléte abban az esetben is, ha jelenleg külföldi munkavégzés miatt nem tartózkodnak Magyarországon.

Személyi kölcsön felvételét nem javasoljuk lakásvásárlási hitelcél esetén. Egyrészt magasabb kamattal igényelhető, mint a lakáshitel, másrészt a viszonylag rövid futamidő miatt (maximum 8 év) nagyobb havi terhet jelent. 3,8M Ft összegű személyi kölcsön törlesztő részlete meghaladná az Ön által megjelölt havi 40.000 Ft-os korlátot.

3 hónapja fennálló, határozatlan idejű külföldi munkaviszonnyal már lenne lehetőség lakásvásárlási hitel igénylésére. Ez jelzálog alapú hitel, fedezetként a megvásárolni kívánt családi ház szolgálna. Törvényi előírás alapján egy ingatlan forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel hitelként, tehát 20% saját erő mindenképpen szükséges. (Amennyiben ez az összeg nem áll rendelkezésre, úgy a hiányzó rész esetleg személyi hitelből finanszírozható.) A maximálisan felvehető hitel összegét befolyásolja az ingatlan területi elhelyezkedése, valamint az igénylők jövedelmi helyzete. Az adott esetben elérhető hitelösszegről pontos tájékoztatást az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudunk adni. Ehhez első körben online adatlapunk kitöltése szükséges.

Használt lakóingatlan vásárlásához vállalt gyermek utáni vissza nem térítendő állami támogatás (családi otthonteremtési kedvezmény – CSOK) is igényelhető, de ennek feltétele a házastársi kapcsolat, legalább egyikük részéről 40 év alatti életkor, valamint a jogosultsághoz a kérelem benyújtásakor magyarországi TB jogviszony szükséges. A 180 napos TB jogviszonyból a fennmaradó időszak igazolására külföldi TB jogviszony is elfogadható. Maximum 2 gyermek vállalására van lehetőség. A kedvezmény összege 1.430.000 Ft, mely önerőként vehető figyelembe.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése