Tisztelt Hölgyek/Urak!

Sürgős megoldást keresünk a helyzetünkre, de eddig úgy tűnik, hogy magyar banktól forint hitelt nem fogunk kapni. Az MKB Banknál van CHF jelzáloghitelünk, amit sajnos egy ideje már nem fizetünk. Most olyan helyzet adódott, hogy az MKB Bank felajánlotta a követelés 50%-ának az elengedését, amennyiben augusztus 31.-ig a másik 50%-ot befizetjük. Kb. 20-22 millió forintról beszélünk (ez az 50%).

Én eddig készfizető kezesként vettem részt az ügyletem, de a negatív listán nem szerepelek, viszont a pozitívon igen (vagyis látszik, hogy kötődik a nevemhez egy nagyobb hitel, de az nem, hogy ne lenne fizetve, ennek ellenére is elutasítottak több banktól), most azt szeretnénk megvalósítani - mivel hitelkiváltásra nincs mód -, hogy én megvásárolnám az ingatlant a végtörlesztés összegéért, amit sajnos csak hitelből tudnék megoldani. Viszonylag magas bejelentett jövedelmem van (több, mint kétszerese a minimálbérnek, és teljes összegre bejelentett), lenne adóstárs is, kettő is (két minimálbér körüli keresettel), de mégsem kapok hitelt a pozitív KHR miatt.

Kérem, legyenek szívesek sürgős megoldást találni nekünk, mivel a határidő nagyon szűk! A bank tájékoztatása szerint ezt a lehetőséget mindenkinek felajánlották, aki hasonló helyzetben van, ezért nem lesz adóvonzata az elengedett tartozásnak. Ez azt jelenti, hogy több hozzánk hasonló ügyfelet is tudna most szerezni az a bank, amelyiket érdekel egy olyan lehetőség, hogy úgy helyezhet ki hitelt, hogy a hitelkitettség az ingatlan értékének maximum 60%-át jelentené, és még a devizával kapcsolatos kockázat is kikerülne a képből. Én nem értem, hogy ez miért nem érdekes egyik bank számára sem... A hitelt elsősorban azért nem fizettük, mert tárgyalásban voltunk a bankkal, ugyanis én magam már pedzegettem a jogi aggályokat, amelyeket az ügylet felvetett, amelyet most a kormány is rendezni próbál, de olyan jól biztosan nem járhatnánk azzal a megoldással, mint amit most felkínált a bank, ezért igyekeznénk minden erőnkkel, hogy véghezvigyük.

21 millió forint volt az eredeti összeg, amiből 5 év alatt 5,8 millió forintot kifizettünk (a java részét én magam), ami miatt nem tartom magam rossz adósnak, sőt, csak a bankok nem néznek a dolgok mögé, csak a száraz tényeket akarják látni. Osztrák hitel is érdekelne bennünket, amennyiben tudnak közreműködni ebben, vagy tudnának ajánlani partnercéget.

Gyors segítségüket előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:
Krisztina

Kedves Krisztina!

Ha egy jelzáloghitelt az adósok nem fizetnek és a tartozás 90 napon túlmenően meghaladja a minimálbér összegét, akkor elvileg a hitelügylet összes szereplője (adós, adóstárs, kezes) bekerül a KHR rendszerbe negatív tartalommal. Ennek könnyen és gyorsan utána lehet nézni, ha az érintett pénzintézetnél úgynevezett Ügyféltudakozványt kér.

Ha Ön valóban nem szerepel a rendszerben negatív adatokkal, akkor fel kellene venni a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával. Ezt személyesen is megteheti (irodáink elérhetőségét ITT találja), vagy kérje Szakértőink díjmentes, online hitelajánlatát. Az ügylet valamennyi részletének ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni tudják az elérhető lakásvásárlási hitelkonstrukciókról!

Osztrák hitelek ügyintézésével irodánk nem foglalkozik, így ha adatai mégis szerepelnek a negatív adóslistán, akkor sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelterméket ajánlani.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése