Tisztelt hirdető!

A lányom most szeretne CIB Bank hitelt igényelni 3.500.000 Ft-ot 20 évre, ami egy 14.7750.000 Ft-ért vásárolt lakás vételár-része lesz. Az előzetes ellenőrzésnek megfelelt. Az ő státusza a következő:
Orvos-rezidensként dolgozik a Budapesti Nyírő Gyula Kórházban jelenleg nettó 150.000 Ft havi jövedelemmel. 2015. évtől a rezidensek jogállása változott, mégpedig a következőképpen: A munkáltatója az ENKK, a képzési helye pedig a kórház. A rezidens ideje 2015. szeptember 1-től 2020. szeptember 1-ig tart, a szerződésen ez a határozott idő szerepel. Természetesen a rezidens időszak után pedig szakorvosként kíván tovább dolgozni. A banknál most azt a felvilágosítást adták, hogy határozott idő esetén a fenti feltételekkel nem tudnak hitelt folyósítani neki.

Milyen megoldás lehetséges, mert a futamidőt szeretnénk megtartani, hisz a jövedelme ezt a törlesztőrészletet teszi jelenleg lehetővé. Megigényelte a rezidenseknek kiirt pályázaton a Markusovszky Lajos ösztöndíjat is, a nyertes pályázók között van a hiányszakmás képzéseknél, amely azt jelenti, hogy a szerződés megkötése után 150.000 Ft ösztöndíjat is fog kapni. Az ösztöndíj szerződés megkötése most van folyamatban. Én mint az édesanyja nyugdíjasként tudnék a kezese lenni, korom 62 év. Tudnék az 1/2 tulajdonomban lévő Szentgyörgyváron lévő ingatlant fedezetként felajánlani.

Talán utolsó gondolatként azt jegyezném meg, hogy sem a személyes érdeklődésnél, sem a Bankráció által történt érdeklődésnél nem volt kérdés a munkaviszony határozott volta, ott mindig csak a hitelfelvevő korára voltak kíváncsiak.

Kérem szíves tájékoztatását arról, milyen lehetséges megoldások vannak a hitel fenti futamidőre történő felvételénél.
Tisztelettel.
M.-né

Kedves Asszonyom!

Több bankpartnerünknél is megoldható lakáshitel felvétele határozott időre szóló munkaszerződés esetén. Piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel igénylésére egyaránt van lehetőség, így nem feltétlenül szükséges további adóstárs bevonása. A célingatlan értéke kellő fedezetet nyújt a 3,5 milliós hitel felvételéhez, így kiegészítő ingatlanfedezet bevonására nincs szükség.

Javasoljuk, hogy küldjenek online ajánlatkérést vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni az elérhető lakáshitelekről. A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása után készséggel vállaljuk a teljes körű díjmentes hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot!
Jelenleg munkahely váltásban gondolkodom, az új munkahelyen többet keresnék (~240 nettó), de a munkaszerződés 1 év határozott időre szólna. (márciusi kezdéssel) A párommal viszont lakást szeretnénk venni 3-4 hónapon belül és a 10 milliós CSOK hitel felvételén gondolkodunk.
Az lenne a kérdésem, hogy határozott idejű szerződésnél a bankok szoktak-e lakáshitelt adni?
Ha nem, akkor esetleg adóstárs bevonásával ez lehetséges?
Köszönettel:
Viktor

Tisztelt Cím!
2017. december 1-én kötöttek velem egy 1 éves határozott munkaszerződést, próbaidő nélkül. Meg kell-e várnom, hogy meghosszabbítsák azt?
Kérdésem: Mikor igényelhetek leghamarabb lakáshitelt és melyik banknál? Korábban, itt, ennél a cégnél nem dolgoztam. Fizetésem bruttó 400 ezer.
Köszönettel.

Lakáshitelt szeretnék + csokot kettő gyermek után. Határozott szerződéssel meg szándék nyilatkozattal lehet?