Tisztelt Hitelnet!

Lakásfelújítást tervezek, ehhez van szükségem körülbelül 1 500 000 forintra. Határozott idejű munkaszerződésem van, ami hat hónap múlva jár le. 5 éve dolgozom a cégnél és mindig határozott időre köti a munkáltató a munkaszerződést. Nemcsak az én esetemben, kollégáim is ilyen szerződéssel rendelkeznek.

Először is azt kérdezném, hogy kaphatok-e kölcsönt határozott idejű munkaszerződéssel, illetve az is érdekelne, hogy a futamidő kiszámításánál ez bármiféle hátránnyal jár-e számomra? Esetleg rövidebb futamidőre kaphatom meg emiatt a hitelt? Elképzelhető, hogy magasabbak lesznek így a részletek?

Fizetésem 98 500 forint, amiből jelenleg már fizetek személyi kölcsönt, havi 6 000 forintjával. Ha működik a hitelfelvétel, akkor van esetleg valamilyen kedvezményes lehetőség a felújításra kérhető hitelekkel kapcsolatban?

Várom a tájékoztatást.
Erzsi

Kedves Erzsi!

Bankpartnereinknél határozott idejű munkaszerződéssel is kapható hitel. A munkaszerződés típusa nem befolyásolja a futamidő hosszát. A futamidő meghatározásakor két lényeges szempontot vesznek figyelembe a bankok. Az egyik az, hogy az adott hiteltípus maximálisan hány évre nyújtható. A piaci kamatozású lakáshiteleket a legtöbb banknál maximum 35 évre lehet felvenni, kamattámogatott kölcsön esetében a 20 év jellemző. A másik szempont a hitelfelvevő életkora. Az adós a kölcsön lejáratakor nem lehet idősebb 70 évnél. A bankok e két szempont alapján, az ügyféligény figyelembevételével állapítják meg a futamidő hosszát.

A meglévő havi 6 ezer forintos törlesztési kötelezettsége mellett jövedelmébe elvileg belefér még a 1,5 millió forint összegű kölcsön után fizetendő törlesztő részlet. Az aktuális törlesztő részlet kiszámításához igénybe veheti online Hitelkalkulátorunkat, mellyel hosszabb-rövidebb futamidőre kalkulálva megtalálhatja az Ön számára ideális futamidőt.

Amennyiben nem komfortfokozat növelő, vagyis nem korszerűsítési munkálatokat kíván elvégezni - például: nyílászáró csere, szigetelés, tetőcsere, stb. - hanem lakásfelújítás a cél - festés, burkolatok cseréje -, akkor államilag támogatott hitel nem igényelhető, helyette a piaci kamatozású lakáshitelek között találhatja meg a megfelelő hitelkonstrukciót. A kölcsön forint alapon és ingatlan fedezete mellett érhető el. Ingatlanfedezetként természetesen bevonható a felújítandó lakás.

Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó Napot Kívánok!
Februárban lesz 1 éve, hogy a mostani munkahelyén dolgozik a férjem. Lakásvásárlásra szeretnénk felvenni 4 millió forintot 30 évre, hogyha lehetséges. Én gyesen vagyok a 2 hónapos gyerekkel, párom szerződését most hosszabbították meg október elsejével február 28-ig, de utána ismét meghosszabbítják!
Tisztelettel.
Anikó

Jó Napot Kívánok!
Férjem határozott idejű szerződéssel rendelkezik, már háromszor hosszabbítva lett, most is február 28-ig és hogy erre lehetne-e valamilyen lakáshitelt vagy valamilyen hitelt igénybe venni?
Tisztelettel: Anikó
u.i : várom válaszukat!