Tisztelt Szakértő!

Férjem kb. 2 éve dolgozik ugyanannál a cégnél, ahol negyed évente újítják meg a határozott idejű munkaszerződését. Én még gyesen vagyok, de nyártól visszamegyek dolgozni (ugyanahhoz a céghez, ahol 15 éve vagyok).

Kérdésem az lenne, hogy most, a fent említett feltételekkel, kaphatnánk-e hitelt használt lakás vásárlásra? A ház Fejér megyében van, kb. 12M Ft a vételára, 50% önerővel rendelkezünk. Még édesanyám is bejönne hiteles társként - szükség esetén, aki nyugdíj mellett dolgozik.

Vagy ez így esélytelen, és várjuk meg, amíg újra munkába állok? Ha igen, akkor már az első hónapban igényelhetek hitelt, vagy várni kell ilyen esetben is 3 hónapot (mint új munkahely esetén)?

Válaszát várva, köszönettel:
Marcsi

Kedves Marcsi!

A határozott időre kötött, 3 havonta hosszabbított munkaszerződés nem feltétlenül jelent kizáró okot hiteligénylésnél. A bank ilyenkor azt is vizsgálja, hogy az eredeti munkaviszony létesítése óta mennyi idő telt el. A gyes kiegészítő jövedelemként elfogadható a főadós jövedelme mellett, de a pozitív hitelbírálatnak nagyobb az esélye akkor, ha már Ön is visszamegy dolgozni. A háztartás magasabb igazolt jövedelmével ugyanis nagyobb összegű lakáshitel hagyható jóvá. A hitelbírálat kimenetelét befolyásolja a háztartás rendszeres kiadásainak összege is.

Célszerű volna kitöltenie online ajánlatkérő nyomtatványunkat. A lakásvásárlás részleteinek ismeretében (például: település, igazolt nettó jövedelmek összege, eltartottak száma, életkor, stb.) Szakértőink személyre szabottan tudnak kalkulálni és tájékoztatni Önöket a jelen helyzetben elérhető lakáshitelekről. Édesanyja rendszeres jövedelmét, életkorát szintén megadhatja az előzetes hitelkalkuláció elkészítéséhez, de nem feltétlenül szükséges adóstársként történő bevonása.

A használt lakás vásárlásához nyújtott hiteleket a pénzintézetek forint alapon kínáljak, állami kamattámogatással vagy piaci kamatláb mellett. Az előbbi támogatás a futamidő első 5 évében vehető igénybe. Azt, hogy melyik típusú hitel mekkora kamatláb és mekkora havi törlesztő részlet mellett érhető el jelenleg, online Hitelkalkulátorunk segítségével számolhatja ki.

Az államilag támogatott lakásvásárlási hitel kormányrendeletben rögíztett feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat! A piaci lakáshitel feltételei kevésbé kötöttek, s jelenleg alacsonyabb havi törlesztő részlettel is érhetők el!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Hitelfelvételről (használt illetve új lakás vásárlása esetén) illetve annak lehetőségéről szeretnék érdeklődni.
Jelenleg határozott idejű munkaszerződéssel rendelkezem (2020.09.30-ig), azonban lehetőségem lenne júliustól határozatlan idejű szerződés megkötésére egy másik munkakör betöltésével (kormánytisztviselőként). Ennek eldöntését ahhoz is kötöm, hogy egy lehetséges hitelfelvételnél melyik munkaszerződéssel „járok jobban”. Ami még hozzátartozik információ, hogy a határozott idejű esetében magasabb nettó bért kapok, mint ha áttérnék a határozatlan szerződéses munkakörbe.
Továbbá abban az esetben, ha én lennék a hiteligénylő, és időközben gyermekvállalásra kerül a sor, akkor ebben az esetben a már előzőleg felvett hitel törlesztését illetve a hitel meglétét befolyásolja-e vajon a munkából való távolmaradás, vagyis a GYES megléte. Konkrétan GYES mellett a hitel törlesztése megengedett-e vagy ilyenkor módosítani kell a hitelfelvételre vonatkozó szerződést és másnak kell átvállalni a törlesztést?
Köszönöm szépen segítő hozzászólásukat!
Tisztelettel:
Gabriella