Tisztelt Hölgyem/Uram!

Aziránt szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségeim vannak, hogy ha haszonélvezőként szeretnék jelzáloghitelt felvenni a saját családi házunkra Csepregen. A tulajdonos a párom lenne, ő biztosítaná az ingatlanfedezetet. Szeretnénk a házat felújítani (külső-belső színezés, elektromos hálózat fejlesztése, illetve szeretnénk a tetőt is esztétikusabbá tenni), tehát az igényelt összeg nagy része erre lenne fordítva.

Maximum 6,5 millió forintra lenne szükség, ami kb. harmada a ház forgalmi értékének és legfeljebb 10 éves futamidőre. Nagyon fontos lenne, hogy lehessen előtörleszteni, mert évente 2 alkalommal van rá lehetőségünk. Szintén nagyon lényeges, hogy én Ausztriában dolgozom, tehát a jövedelmem osztrák bankszámlára érkezik. Azt itthoni bankszámlára utaltatni nem tudom, illetve a jövedelemigazolást is az osztrák munkaadóm fogja kiállítani. A jelenlegi nettó keresetem átszámítva 450 és 530 ezer forint között mozog.

Kérem, amennyiben nem veszett fejsze nyele a kérésem, küldjenek számomra egy részletes tájékoztató anyagot, vagy akár egy személyes beszélgetésre is nyitott vagyok.

Köszönöm előre is a segítséget, várom mielőbbi válaszukat.
Tisztelettel: József

Kedves József!

Haszonélvezőként is lehet Ön a lakáshitel adósa. Párja adóstárként kerülne bevonásra. Az igénylő élettársa (házastársa) ugyanis a bankok többségénél kötelezően bevonandó adóstárs.

Lakáskorszerűsítésre államilag támogatott és piaci kamatozású (ezen belül minősített fogyasztóbarát lakáshitel) is igénybe vehető. A támogatott lakáshitel jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. A különböző típusú lakáskorszerűsítési hitelek aktuáis törlesztő részletét előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg.

Előtörlesztési lehetőség minden esetben van. A részleges és teljes előtörlesztés aktuális díját a banki Hiredetmények tartalmazzák. Fogyasztóbarát lakáshitel esetén jogszbaály rözgíti, hogy az előtörlesztési díj mértéke nem haladhatja meg az 1%-ot. A lakás-takarékpénztárból történő előtörlesztés ilyen konstrukciónál mindig díjmentes.

A hitelfelvétel kezdeti költségeit vagy annak egy részét szinte minden hitelintézet elengedi akció keretében. Tudni kell, hogy amnennyiben a felvett kölcsönt az adósok a futamidő első 3 évében végtörlesztik, úgy az elengedett kezdeti költségek tekintetében visszafizetési kötelezettségük keletkezik.

Osztárk munkaviszonyból származó jövedelem is elfogadható. Kérjük, elsőként töltse ki online adatlapukat. Ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot és személyre szóló, díjmentes tájékoztatást adnak az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok.
6 hét után tegnap jött ki az értékbecslő. Mennyi idő, mire elbírálják, hogy sikerült vagy sem. Sőt a bank így is kiment a 30 napos határidőből!
Ilyenkor mit lehet tenni?