Tisztelt Szakértő!

Használt házat szeretnénk lízingelni, de megtakarításunk sajnos nincs,  albérletre megy el, amit erre tudnánk költeni. Mindketten nettó 110 ezer forintot keresünk, ebből én 40% gyerektartást fizetek havonta. Párom nevén van 25 hektár termőföld, ami sajnos bérleti szerződéssel terhelt. Ez minden, amit fel tudunk mutatni.

Lehet-e esélyünk egy 4,25 milliós házra hosszú futamidővel, vagy külön kell leélnünk az életünket?

Szíves válaszát előre is köszönöm.
Lívia

Kedves Lívia!

A lakáslízinget szabályozó jogszabály szerint a lízinggel történő finanszírozás a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének – forint alapon – legfeljebb 80%-áig, euró alapon maximum 65%-áig terjedhet. Ez a mérték a háztartás igazolt jövedelmétől és rendszeres kiadásaitól függően azonban kevesebb is lehet. Mindez azt jelenti, hogy lakáslízing önerő nélkül 2012-ben sem vehető igénybe.

Kivéve azt az egy esetet, amikor van lehetőség a vásárolandó lakáson kívül ingatlanfedezetet biztosítani. A kiegészítő ingatlan hozzátartozói megkötés nélkül bárki tulajdonában lehet. Plusz fedezetként a termőföld sajnos nem vonható be. Amit a hitelintézetek elsősorban elfogadnak az a lakóingatlan vagy a hétvégi ház, nyaraló.

A gyermektartással terhelt jövedelem mellett a vételár kiegyenlítése készpénz hiányában kizárólag plusz fedezettel valósítható meg. Amennyiben erre van lehetőségük, akkor kérjük, töltsék ki online űrlapunkat, s Szakértőink ismertetni fogják az esetlegesen elérhető lízingkonstrukciókat!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, lakást szeretnék vásárolni a feleségemmel, de nincs önerőnk. A feleségem nevén van egy ház 25%-a, de nem mi lakunk benne és van rajta jelzáloghitel, amit nem mi vettünk fel.
Mind a ketten dolgozunk, de csak a feleségem van bejelentve. A bejelentett összeg 130 körül van, a kettőnk jövedelme pedig 250 körül van. Van egy gyermekünk. A ház, amit kinéztünk 5 millió körül van.
Ha van megoldás, kérem értesítsenek!
Előre is köszönöm.

A feleségemnek és nekem is van állandó jövedelmünk, munkaviszonyunk, de nem rendelkezünk önerővel, mert a beszámítandó ingatlan jelzáloggal terhelt. Mit tehetünk ez esetben? Hogyan juthatnánk lakáslízinghez?

Önerő nélkül hogyan lehet használt lakáshoz/ház lízinghez jutni? Egyedülálló vagyok, és van egy gyerekem.