Tisztelt Szakértő!

Férjemmel 34 évesek vagyunk, jelenleg 1,5 szobás önkormányzati lakásban lakunk Budapesten. 4 kiskorú gyermekünk van, az ötödikkel jelenleg várandós vagyok. Még sosem volt lakástulajdonunk, és a gyerekek miatt minden vágyunk vidéken egy családi házba költözni.

Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeink vannak úgy, hogy önerővel nem rendelkezünk, és használt ház vásárlásán gondolkodunk.

Mielőbbi válaszukban bízva, maradok tisztelettel: Kriszta

Kedves Kriszta!

Önerő nélkül használt lakásvásárlásra igényelhető hitelhez csak egy módon lehet hozzájutni: kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával. Ez azt jelenti, hogy a megvásárolni kívánt házon kívül plusz ingatlant kell bevonni a hitelügyletbe. A kiegészítő ingatlannak nem kell az Önök tulajdonában lenni. Az ingatlantulajdonost illetően még hozzátartozói megkötés sincsen, de általában szülői, nagyszülői ingatlan bevonására nyílik lehetőség.

Ez esetben mindkét ingatlanra bejegyzik a teljes hitelösszeget. A futamidő előrehaladtával és a fennálló tartozás csökkenésével egy idő után a plusz fedezet kivonható a kötelemből. Addig a kiegészítő ingatlan tulajdonosainak is részt kell venniük a hitelügyletben.

A pozitív hitelbírálathoz szükséges, hogy a bevonásra kerülő ingatlanok értéküket tekintve elbírják a felvenni kívánt hitelösszeget, s ehhez az igénylők megfelelő jövedelmet tudjanak igazolni. Az aktuális legkedvezőbb részleteket megtekinthető honlapunkon illetve személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatunkhoz online nyomtatványunkat kellene kitölteniük, amennyiben van lehetőség plusz ingatlan bevonására.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Használt lakást vásárolnánk. Azt szeretném tudni, hogy minden hitelhez szükséges az önerő?? Ha igen, hány százalék a minimum?
Köszönettel: Móni

Tisztelt Szakértő!
Párommal az első otthonunk megvásárlásán törjük a fejünket. Egy családi házat néztünk ki. Viszont a hiteligénylés menetét nem ismerjük. Szeretnénk SZOCPOLT felvenni két gyerekre. Ez az összeg a hitel önerejének is minősülhet? Valamint valamilyen ingatlanfedezet is szükséges? Ha igen, akkor lehet az csak a hitelből vásárolt ház is?
Köszönettel.
Gábor

Érdeklődnénk, hogy milyen lehetőségünk van Budapesten használt lakás vásárlásra önerő, és fedezetként beszámítható ingatlan nélkül, maximum 10 millió Ft értékben. Jelenleg albérletben lakunk, ahol havi 70 ezer Ft-ot fizetek, plusz a számlákat…ezt sokkal szívesebben fizetném saját lakásom törlesztésére. Párom bérminimuma 108 000, enyém 93 000. Viszont én jelenleg 4 hónapos kislányomat nevelem itthon. A férjem fizetése, az én gyásommal, illetve némi plusz jövedelemmel együtt havi 1200-1400 euróból gazdálkodunk. Megtakarításunk a szülés miatt lecsökkent, kb. 1000 euró. Jövő tavasszal lejár a lakásbérleti szerződésünk, és mindenképpen lépni szeretnénk!
Minden lehetőség érdekel!

Tisztelt Hitelnet!
Én egy 25 éves egyedülálló szülő vagyok. Bejelentett munkahelyemen a fizetésem 800000 Ft. Nincs önerőm és fedezetem se.
Hogyan juthatok hitelhez hogy házam legyen????

A kérdésem a következő: 6.000.000 Ft hitelre lenne szükségem. Nincs semmi önerőm. A családi ház amit szeretnék megvenni használt. A nettó bérem 100.000 forint és a hitel szocpolt is szeretnénk igénybe venni.
Hitelképesek vagyunk-e és jár-e a szocpol?
Köszönettel: Andrea