Használt lakás vásárlása ingatlanfedezet és önerő nélkül?

Tisztelt Szakértő!

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e esélyem Budapesten megvásárolni egy 4,99 millió Ft-os lakást, amennyiben önerővel nem rendelkezem. Előző munkahelyemen 1 évig dolgoztam, munkahelyváltás után jelenlegi fizetésem bruttó 138.600 Ft. Az ingatlanvásárlás indoka, hogy újra Budapesten szeretnék dolgozni. Ha munkahelyet váltok, nem igényelhetek kölcsönt még 3 hónapig?

Várhatóan mennyi idő alatt bírálják el a hiteligényt?
Egyéb tényezők: 28 éves vagyok, egyedül venném fel a hitelt, ingatlanfedezet nélkül, hosszú lejáratúra gondoltam. Első lakás.

Köszönöm a tájékoztatást.
Anett

Kedves Anett!

Lakásvásárlási hitel igényléséhez a hitelfelvevőnek legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie a jelenlegi munkahelyén. Próbaidős munkaszerződés nem fogadható el, tehát a hiteligénylésre új munkahely esetén a próbaidő lejárata (és a 3 hónap megléte) után van lehetőség.

Önerő nélkül azonban sajnos nem oldható meg a hitelfelvétel. Arra nincs lehetőség, hogy 4,99 millió forint összegű kölcsönhöz jusson ingatlanfedezet nélkül. Lakásvásárlási hiteleknél fedezetként elfogadható a vásárolni kívánt lakás, de még ez sem elegendő. Ugyanis a vásárolandó lakás piaci értékének – az igénylő igazolt jövedelmétől függően – 50-80%-a vehető fel. A vételár kiegyenlítéséhez tehát készpénzre is szükség van. Ha a lakásvásárló nem rendelkezik az elvárt készpénzzel, akkor jöhet szóba plusz ingatlanfedezet bevonása. Ilyen esetben tehát 2 ingatlan jelenti a hitelügylet fedezetét.

Amennyiben nem áll rendelkezésre saját megtakarítás és plusz ingatlan bevonására sincs lehetősége, akkor sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelajánlatot adni a 4,99 milliós, budapesti, használt lakás megvásárlásához.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
75 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet
A kérdésem az lenne, szeretnénk egy lakást vásárolni 12 millió Ft-ért. Jelenleg a férjemnek van bejelentett munkája, szakmunkás minimálbér 130 ezer Ft. Én itthon dolgozom, őstermelőként. Hatszázezer forint alatti, ami szintén a férjem nevén van. Egy gyerek van, 20 éves.
Milyen feltétellel kaphatunk hitelt?
Köszönöm.

Kedves Ani!
Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni Önöknek az elérhető lakáshitelekről, valamint a szükséges önerő mértékéről! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő: Szeretnénk használt lakást vásárolni 12 millió forintért. 2 gyermekre igényelnénk Csokot, ezen kívül nincs önerőnk. Viszont van egy házunk, amit be lehet vonni fedezetként (tehermentes), és ha pl. sikerülne megvásárolni így a lakást, akkor ha ezt a bevont ingatlant eladjuk, akkor csak a terhelt összeget kell a bankban rendeznünk? (Egyáltalán értékesíthető-e?) Úgy értem ,nem végtörlesztenénk a teljes lakáshitelt belőle, hanem a fennmaradt összeget fizetnénk havonta, de így maradna egyéb dolgokra pénzünk. Megvalósítható?
Köszönöm.
Tímea

Kedves Tímea!
Megoldás lehet, hogy eladják a plusz fedezetként bevont ingatlant és előtörlesztenek egy bizonyos összeget úgy, hogy a fennmaradó hitelösszeget már elbírja a célingatlan.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézés díjmentes!

Lakásvásárlásnál milyen ingatlan vonható be pótfedezetként?
Milyen feltételekkel?

Kedves Reni!
Fedezet csak Magyarország területén lévő, önállóan forgalomképes ingatlan lehet. A bankok többségénél lakingatlan vagy hétvégi ház, üdülő, esetleg építési telek fogadható el fedezetként. A fedezet elvárt értékét a felvenni kívánt hitel összege határozza meg.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt szakértő!
Kecskeméten szeretnénk párommal lakást venni. 13 millió Ft-ot szeretnénk felvenni, de önerőnk nincs és lakás sincs a nevünkön. Édesanyám nevén van egy ház, amire sajnos tartozás is van terhelve. Esetleg azt be tudnánk vonni? Önerőnek egy kisebb személyi kölcsön beszámítható?
Nagyon szeretnénk lakást venni és sajnos más esélyünk nincs is, hogy lakáshoz jussunk.
Köszönöm a tájékoztatást!
Barbara

Kedves Barbara!
Az, hogy édesanyja háza elfogadható-e fedezetként, függ a ház értékétől és az azt terhelő kölcsönösszegtől. Személyi kölcsönt nem biztos, hogy megéri felvenni, mert annak havi törlesztése csökkenti az Önök által vállalható további törlesztő részlet összegét.
Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önöknek! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés is díjmentes!

Tisztelt szakértő!
Párommal két gyereket nevelünk és úton van a harmadik is. Nincs önerőnk és fedezetnek sem tudunk ingatlant bevonni.
Kérdésem az lenne, hogy be lehet-e számítani a csokot mint 20% önerő?

Kedves Béla!
Vannak olyan pénzintézetek, ahol a CSOK önerőként vehető figyelembe, de hogy adott esetben a 3 gyermek után igényelhető kedvezmény hány százalék önerőnek minősül, a konkrét ügylet részleteinek ismeretében határozható meg. Személyre szabott tájékoztatáshoz, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Tisztelt Szakértő!
Barátnőmmel használt lakást szeretnénk vásárolni! Meg is van az a lakás amelyik elnyerte a tetszésünket, de nem tudom, hogy a hiteligénylésünket elfogadnák e a bankok! Barátnőm szeretne felvenni hitelt neki nincs hitele, én elvállalnám az adóstárs szerepét! Mind a ketten dolgozunk és az ingatlan lenne a fedezet de nem áll rendelkezésünkre önerő! Ez ügyben szeretnék tanácsot kérni, hogy sikeres lehet e a hitelkérelmünk!
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves János!
Lakásvásárlás esetén az ingatlan forgalmi értékének – megfelelő jövedelemfedezettség esetén is – maximum a 80%-a vehető fel hitelként. Ha nem áll rendelkezésre a szükséges önerő, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával lenne lehetőség a teljes vételár felvételére. A plusz fedezet más személy – például szülő – tulajdonában is lehet. Ha ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tisztelt Hitelnet! Párommal szeretnénk lakást vásárolni, azonban sajnos nincsen Önerőnk rá, mivel a megtakarítást, amit saját lakásra, vagy bármire félretehetnénk jelenleg albérletre kell költenünk (Debrecenben borzasztó drága, egy alap albérlet 60 ezer forint.) Ez több éve megy így és nem tudunk egyről a kettőre jutni, pedig szívesebben fizetnénk ugyanezt a pénzt a saját lakásunk hiteltörlesztőjére. Kérdésem a következő: Lehetséges-e olyan megoldás, hogy egyikünk felvesz egy közepes értékű szabad felhasználású hitelt (kb. 4 millió forint), amit Önerőként befektetnénk a lakáshitelbe. amit a másik személy vesz fel? A kinézett lakás 12,5 millió forint, az értékbecslő mondjuk felbecsülné 11 millióra és ebből 8… Továbbiak »

Kedves Emese!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez szükséges önerő más személy által felvett kölcsönből is fedezhető. Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tisztelt szakértő.
Használt lakásvásárláshoz szeretnék hitelt felvenni. A megvásárolandó ingatlan jelenlegi ára 3,8 millió forint. 800 ezer Ft önerővel rendelkezem, pluszban szocpolt igényelnék párommal (2 gyermek után). Külső ingatlan bevonására nincsen lehetőségünk. Nettó jövedelmem 110-120 ezer Ft, páromé 65 ezer Ft.
Milyen lehetőségeink vannak az ingatlan megvásárlására?

Kedves Gábor!
Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan tudják tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról!


75
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x