Kedves Hitelnet!

Családi házat szeretnénk vásárolni a férjemmel. Ehhez minimális önerővel rendelkezünk, kb. 1 millió forint, mely mellé a lassan elinduló szocpolt szeretnénk majd igénybe venni, de gyermekünk még nincsen. Kettőnk igazolható, állandó jövedelme jelenleg 320 ezer forint. Kb. 12 milliós használt lakóingatlan vásárlásában gondolkodunk Budapest agglomerációjában, 10 maximum 15 éves törlesztési idővel. Plusz fedezetként egy kb. 9 milliós lakást és 25 milliós családi házat tudunk bevonni, melyek megyeszékhelyen vannak és tehermentesek. Mindemellett van egy egyéni vállalkozásunk, amely nem ad állandó jövedelmet, ugyanakkor emiatt lehetőségünk volna a hiteltörlesztés alatt előtörlesztésekre.

A kérdésem összetett. Egyrészt, ilyen feltételek mellett van-e esélyünk a megfelelő összegű hitel felvételére?

Másfelől pedig van-e különbség bank és bank között az előtörlesztési költségekben, vagy ezek jellemzően azonos feltételek mellet zajlanak, így ez nem kell, hogy szempont legyen a bank választásnál?

Köszönöm a válaszukat!
Barbara

Kedves Barbara!

Használt lakás vételárának kiegyenlítéséhez július 1. után lesz lehetőség szocpol, illetve új nevén a CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye) igénybevételére. Vállalt gyermekek után igényelt CSOK esetén feltétel, hogy az igénylők egyikének életkora sem haladhatja meg a 40. életévet a megelőlegező CSOK kérelem benyújtásakor. Az igénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

A leírtak alapján, plusz ingatlanfedezet bevonásával megvalósulhat a lakásvásárlás. Fedezetként akár a kisebb értékű ingatlan is elegendő lehet. A megadott jövedelmek alapján - amennyiben a munkaviszonyuk is megfelelő és nincsen már meglévő egyéb hiteltartozásuk - jövedelmi oldalról is fedezett a hitel. Arról, hogy melyek az Önök igényeinek (például kedvező előtörlesztési lehetőség) és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakásvásárlási hitelek, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkban!

Előtörlesztésre egyébként minden pénzintézet biztosít lehetőséget. Vannak bizonyos esetek, amikor az előtörlesztés - törvényi előírás alapján - díjmentes. Ezen túlmenően eltérő díjtételek lehetségesek. Van olyan pénzügyi partnerünk, amely az irodánk által közvetített Ügyfelek részére díjmentes előtörlesztést biztosít bizonyos esetekben. Erről Szakértőink készséggel adnak pontos tájékoztatást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Ügyintéző!
Több oldalon olvastam, hogy a lakáshitelhez minden esetben szükség van önerőre, illetve lakásfedezetre.
Valóban igaz az, hogy ingatlanfedezetre is szükség van?
Köszönöm a segítségét!

Kedves Hölgyem\Uram!
Barátnőmmel szeretnénk egy házat venni, azonban a ház sajnos nem nyújt elég fedezetet a bank számára. Édesanyámnak van egy lakása, amit be lehetne vonni a mi hitelünkbe plusz fedezetként. A bank szerint ő mint zálogkötelezett szerepelhetne a hitelszerződésünkben.
A kérdésem az lenne, hogy édesanyám mint egyedüli tulajdonosa a lakásnak aláírhatja-e a szerződést, vagy mindenképpen szükség van a férjének a hozzájárulására ahhoz, hogy érvényes szerződést köthessünk? Kb. 12 éve házasok, a lakást együtt szerezték.
Válaszát köszönöm.
Üdv, Dezső

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőségünk önerő nélkül, de két ingatlanfedezettel lakáshitelhez jutni? Csokot is szeretnénk igényelni. (de ha nem szükséges az önerőhöz, akkor csak felújításra.
Párommal együtt kb. 250-300.000 Ft-ot keresünk egy hónapban. Én itthon vagyok az 5 hónapos kisfiammal.
Ha van személyi kölcsönünk meg hitelkártya tartozás, akkor is engedik az önerő nélküli több fedezetes hitelfelvételt?
Válaszukat köszönöm.