Tisztelt Cím!

5-5,5 millió Ft-ért szeretnénk használt lakást venni. Önerő 0 ft, de van egy 7-8 millió Ft-os lakás, ami pótfedezetként bevonható. 8 millió Ft-ra lenne szükségünk. Ebből szeretnénk személyi kölcsönünket visszafizetni, a lakást kicsit felújítani. 200.000 Ft a nettó jövedelmünk.

Van esélyünk lízingre vagy hitelre?

Válaszukat köszönöm: Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

Akár lakáslízing, akár lakásvásárlási hitel igénybevételéről van szó, a felvenni kívánt összeg egyik esetben sem haladhatja meg a vételárat. Ha tehát a vásárolni kívánt lakás adásvételi szerződés szerinti vételára 5-5,5 millió forint, akkor maximum ekkora összeghez juthatnak a vásárlási ügylet keretében. Mivel 100%-os finanszírozásra azonban sem lakáslízing, sem lakáshitel esetén nincs lehetőség, ezért készpénz hiányában szükség van a kiegészítő ingatlanfedezetre.

Mivel a lakásvásárlás mellett egyéb célra is igényelnének kölcsönt (adósságrendezés, lakásfelújítás), ezért a javaslatunk a következő lenne: a kívánt hitelcélok eléréséhez két ügyletre lenne szükség. A kiegészítő ingatlanra akkora összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt kellene felvenni, mely fedezi a személyi kölcsön tartozást, a lakásfelújításra szánt összeget, valamint a lakásvásárláshoz szükséges önerőt. Ezt követően a lakásszerzéshez kiválaszthatják a lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakáslízing vagy lakáshitel konstrukciót.

Az elérhető szabad felhasználású jelzáloghitelekről, illetve a lakáslízing és lakáshitel termékekről személyre szóló hitelajánlatot online nyomtatványunk kitöltésével kérhetnek. A díjmentes ajánlatból megismerhetik a fenti termékek aktuális kondíciót, a várható törlesztés összegét és az egyes hitelügyletek járulékos költségeit.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lakáslízingre kért a vevő ajánlatot. A bank foglalót fizettetett vele. Elutasították, kevés az önerő, kockázatos a ház hitelezése. Szerződés még nem lett kötve, csak az átutalt foglaló igazolása történt meg. Kitalálták, hogy a bank elutasítása után ez előleggé válik és visszajár, de sehol nincs leírva, nem tájékoztattak. Igaz ez? Előleggé válik, mert nem feleltek meg a konstrukcióhoz?