Tisztelt Hitelnet!

Kérdésem az lenne, hogy párommal szeretnék használt családi házat venni. Szeptembertől már házasok leszünk, talán ez némiképp növeli esélyeinket!

Én 2010. óta hivatalosan Bécsben dolgozok, kinti állandó lakcímem van és osztrák bankhoz érkezik a jövedelmem, mely átlagosan a 1300-1350 euró. Ebben nincsen benne a 13. és 14. havi fizetés! Párom egyenlőre még itthon dolgozik, jövedelme átlagosan 90.000 Ft!

A házak mostani értéke kb. 7-8 millió forint között mozog! Kérdésünk az lenne, hogy kaphatunk-e hitelt és hogy kb. milyen összeget? Egyikünk se szerepel semmilyen Bar listán!

Várom válaszukat.
Köszönettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

Lakásvásárlási hitel igénylésénél elfogadható a külföldön szerzett hivatalos jövedelem, melynek igazolása német nyelvű munkáltatói igazolással és a munkabért tartalmazó bankszámla kivonatokkal történik. A jövedelmük összegét tekintve valószínűleg nem lenne gond, hacsak nincsen nagyobb összegű meglévő hiteltörlesztésük.

Ami a finanszírozási arányokat illeti, a következőket kell tudni: jogszabály alapján a vásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum 80% vehető fel hitelként. Ebből kiindulva 20% saját erőre mindenképpen szükség van, kivéve, ha plusz ingatlan kerül bevonásra a hitelügyletbe. A banki gyakorlatot tekintve azonban a legtöbb pénzintézetnél a finanszírozás aránya kisebb 80%-nál, ami tehát 20%-nál nagyobb arányú önerőt kíván.

Hogy 7-8 millió forint értékű házra pontosan mekkora összeg vehető fel, azt a leírtak alapján nem tudjuk megmondani. A maximálisan nyújtható összeget - az igénylők jövedelmi helyzetén kívül - befolyásolja még a vásárolni kívánt ingatlan területi elhelyezkedése, állapota, kora, stb. Ahhoz, hogy a felvehető hitelösszegről konkrétabb információt tudjunk adni, előzetes hitelbírálatot kell végeznünk, amihez további adatok szükségesek. Ezeket az információkat online nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg.

Amennyiben önerő nélkül szeretnének lakáshitelhez jutni, vagy nem rendelkeznek a szükséges összegű saját erővel, s plusz ingatlan bevonására lenne szükség, akkor azt kell tudniuk, hogy a kiegészítő ingatlannak nem kell az Önök tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárkinek az ingatlana elfogadható, ha az illető hozzájárul a jelzálogbejegyzéshez. Plusz ingatlanként többnyire szülői ingatlant szoktak felajánlani. Ez esetben mindkét ingatlanra bejegyzik a bank jelzálogjogát és a teljes hitelösszeget. Arra azonban van lehetőség, hogy a plusz ingatlan a futamidő lejárata előtt kikerüljön a kötelemből. Ehhez az kell, hogy a vásárolt ingatlan már önmagában is elbírja a fennálló tartozást.

A lakásvásárláshoz piaci kamatozású, forint alapú lakáshitelt igényelhetnek melyek részleteit megtekintheti portálunkon. Vissza nem térítendő támogatás (szocpol) használt lakás esetében nem jár. Az igénylés szempontjából nincs jelentősége annak, hogy házastársi vagy élettársi kapcsolatban vannak. A házastársi kapcsolat akkor lenne feltétel, ha újépítésű lakóingatlant vásárolnának, s vállalt gyermekek után szeretnének szocpol igénybe venni.

Kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Hitelszakértőink rövidesen felveszik Önnel a kapcsolatot, majd személyre szóló, díjmentes hitelajánlat formájában ismertetik Önnel a lehetőségeket!

A lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletéről addig is online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lakáshitelre lenne szükségem. Rendelkezem kb. 20% önerővel, minimálbéres jövedelemmel, ami eddig 4 hónap. Persze van közüzemi számla is ha kell, ez villany, víz. A lakásért 2.500.000 Ft-ot kérnek. Én rendelkezek 500.000 Ft-tal. A fennmaradó összeget szeretném hitelre. A jövedelmemet kézbe kapom, nem számlára. A kérdésem, hogy ezek mellett van esélyem lakáshitelre?
Előre is köszönöm!

Üdvözlöm.
Érdeklődni szeretnék, hogy igényelhetek-e hitelt? 3 gyermeket nevelünk a párommal, jelenleg albérletben lakom. Családi pótlékot + gyest kapok és emellett 4 órában dolgozom, élettársam is dolgozik, ő 4 órás minimálbérre van bejelentve, de bárlistás. Érdeklődnék, hogy van-e esély arra, hogy hitelt vehessek fel használt lakás vásárlásra?
Előre is köszönöm válaszát.

Szeretnénk használt lakást vásárolni úgy, hogy már van egy saját lakásunk amin hitel van. A hitel rajta 3 millió forint. A lakás értéke 9 millió forint. Férj-feleség vagyunk, egy gyermek van, a szocpolt már igénybe vettük. Kérdés: van-e rá lehetőség, mód vásárolni másik ingatlant úgy, hogy a meglévő ingatlanra tegyék a jelzálogot? Mind ketten dolgozunk, folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk. Összes jövedelem: 240 ezer forint. Amit szeretnénk vásárolni házat annak az értéke 7 millió forint.
Köszönöm. Üdv. Irénke.
Várom a választ. Komolyan.