Tisztelt Szakértő!

Párommal használt ingatlant szeretnénk vásárolni úgy, hogy van három kiskorú gyermek és azok nevére illetve tulajdonába úgy, hogy nekünk halálunkig haszonélvezeti jog van rajta. Az ingatlan értéke: 2 500 000 Ft.

Kérdésem a következő: lehetőségünk van-e valamilyen támogatást vagy kedvezményt igénybe venni?
Köszönöm.
Vica

Kedves Vica!

Az illetékes gyámhivatal engedélyével van lehetőség arra, hogy a vásárolni kívánt ingatlan kiskorú gyermekeik tulajdonába kerüljön az Önök haszonélvezeti jogával terhelve. Használt lakóingatlan vásárlásához azonban vissza nem térítendő állami támogatást akkor sem tudnának igénybe venni, ha Önök lennének a tulajdonosok, használt lakásra ugyanis nem jár szocpol.

A ház vételárának kifizetéséhez lakáscélú jelzáloghitel vehető igénybe, de 2,5 millió forint értékű ingatlan sajnos egyik pénzügyi partnerünk sem fogadható el fedezetként. Lakáshitel felvételére abban az esetben lenne lehetőségük, ha fedezetként egy másik, legalább 5-6 millió forint értékű lakóingatlant tudnának felajánlani. A fedezeti ingatlannak nem szükséges az Önök nevén lenni. Bárki ingatlana elfogadható fedezetként, ha a tulajdonosa hozzájárul a hitelfelvételhez és aláírja a kölcsönszerződést.

Amennyiben van lehetőségük egyéb ingatlanfedezet biztosítására, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják Önökkel az elérhető lakáshiteleket. A hiteligénylés egyik alapfeltétele legalább 3 hónapos munkaviszonyból származó, minimálbér összegét elérő munkabér igazolása. Ha nem tudnak másik ingatlant fedezetként felajánlani, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot készíteni.

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Lakást szeretnék vásárolni a kisfiam nevére. A vásárláshoz hitelre is szükségem lenne. A kérdésem az, hogy lehetek én a hiteligénylő abban az esetben is, ha nem az én tulajdonom lesz a lakás, hanem a fiamé?
Köszönettel: Lilla