Tisztelt Hitelnet!

Párommal egy éve élünk együtt, de nincs közös lakcímünk. Egy használt házat szeretnénk vásárolni. Az önerőnk az meglenne, a hitel összege 5 millió forint lenne.

Tanácsot szeretnék kérni. Önök mit javasolnának, mi tévők legyünk?

Válaszát elöre is köszönöm.
Tisztelettel.
István

Kedves István!

Ha rendelkeznek a vételár kifizetéséhez szükséges önerővel, akkor számtalan hitelkontsrukció közül választhatnak. A lakásvásárlási hiteleket a pénzintézetek jelenleg forint alapon kínálják. Ezen belül piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitelek egyaránt elérhetők. Az egyik kölcsön felvételénél sem probléma, hogy nem közös a lakcímük.

A piaci kamatozású lakáshitelről azt kell tudni, hogy a havi törlesztő részlet kiszámításánál alkalmazott kamatláb mértéke a mindenkori piaci, gazdasági helyzetnek megfelelően változik. A bankok ez esetben ugyanis úgynevezett referenciakamatlábat és kamatfelárat alkalmaznak. A referenciakamat a legtöbb pénzintézetnél a BUBOR (Budapesti Bankközi Kamatláb) vagy a jegybanki alapkamat. Ezek mértéke 3, 6 vagy 12 havonta változik az adott hitelügylettől függően, s a lakásvásárló által fizetendő havi törlesztés is ennek megfelelően változik.

Az államilag támogatott lakásvásárlási hiteleknél a havi törlesztő részlet megfizetéséhez az állam kamattámogatást nyújt a futamidő első 5 évében, majd ezt követően a fent említett, piaci kamatláb alapján folytatódik a hiteltörlesztés.

Jelen pillanatban a sorozatos jegybanki alapkamat csökkenésnek köszönhetően a piaci kamatozású lakáshitelek már alacsonyabb kamatláb mellett érhető el, mint az állami kamattámogatásúak, mivel ez utóbbiaknál az ügyfél által fizetendő kamat mértékének van egy bizonyos minimuma. Az aktuális lakáshitel törlesztő részleteket számszerűsítve honlapunkon megtekinthetik.

A lakásvásárlási hitelek akár 35 éves futamidőre is felvehetők, de tudni kell, hogy minél hosszabb futamidőt választanak, annál többet fizetnek vissza összességében. Véleményünk szerint olyan futamidőt célszerű választani, ami mellett a havi törlesztési kötelezettség kényelmesen vállalható. A lakáshitelek minden pénzintézetnél elő- és végtörleszthetők, nem feltétlenül kell tehát megvárni a futamidő lejáratát.

A lakásvásárló által elérhető lakáshitel kamata függ az ügyfélminősítés eredményétől. Ezt befolyásolja az igénylők jövedelmi helyzete, munkaviszonya, a háztartás rendszeres kiadása. Ugyanakkor bankpartnereinknél további kamatkedvezmények érhetők el, ha az adós vállalja, hogy jövedelmét a hitelfolyósító banknál vezetett számlára utaltaja, esetleg arról fizeti a lakásbiztosítás díját is. A kamatkedvezményre jogosító további lehetőségekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják Önöket.

Azt javasoljuk, hogy töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a lakásvásárlás további részleteinek ismeretében Szakértőink elkészítik Önöknek személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat, melyből megismerhetik az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő hitelkonstrukciókat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Használt lakást szeretnék vásárolni, melynek ára 2.700.000 Ft. Rendelkezem egy OTP-s LTP vel, melyen a szerződéses összeg 3 hónapon belül felvehető, ami 1.000.000 Ft. /Úgy tudom 500.000 Ft a megtakarítás, a többi hitelként felvehető./ Az OTP-ben azt a tájékoztatást kaptam, hogy 50% önerőre lenne szükség. Azt szeretném tudni, ezekkel a feltételekkel mi lenne a számomra legkedvezőbb lehetőség? Közalkalmazottak vagyunk, férjemmel együtt havi nettó keresetünk 280.000 Ft. Hitelünk, tartozásunk nincs.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt szakértő!
Sajnos hitelt kell felvennem lakásvásárlás céljából, maximum 1.000.000 forintot, mert úgy néz ki, lesz egy kis önerőm. A havi fizetésem, amit a számlámra utalnak kb. 90.000 forint. Azt szeretném megkérdezni, hogy ön szerinte melyik pénzintézettől érdemes felvennem hitelt, hogy fix legyen a törlesztőm? És hogy mennyit kell havonta fizetnem, hogyha hosszútávra akarom felvenni?

Szeretnénk vásárolni egy használt magánházat 18.000.000.- Ft értékben. A férjem és én mindketten 57 évesek vagyunk. Az OTP Banknál vezetjük a folyószámlánkat. Szeretnénk felvenni 10.000.000.-Ft hitelt. A megvásárolni kívánt ingatlan lenne a fedezet. Szeretném tudni, hogy hány évre és mennyi nettó keresettel lehetne ezt a hitelt igénybe venni, ha lehet államilag támogatott hitellel.