Tisztelt Szakértő!

Feleségemmel használt házat szeretnénk vásárolni Fundamenta előtakarékosságból, a 9 éves és 2 éves saját gyermekeinkre kapható CSOK-kal és hitellel, amelyre maximum havi 50 ezer Ft-os törlesztést tudunk vállalni.
Van-e erre és milyen feltételekkel valós lehetőségünk?

Fundamenta előtakarékossági szerződést kötöttem 2008.08.22-én havi 3.000 Ft megtakarításra 421. módozattal. Ezt módosítottam 2009.08.03-án 423. módozatra és havi 5.000 Ft megtakarításra. Jelenleg is ezt fizetem. A vásárolandó ház értéke 6.000.000 Ft. Folyamatos munkaviszonyom van évek óta, 1-2 napnál több kiesés nem volt a munkaadó váltások alkalmával.

Előre is köszönöm, hogy foglalkozik a kérdésünkkel és várjuk a tájékoztatását.
Tisztelettel: Zoltán

Kedves Zoltán!

Lejárt Fundamenta szerződés esetén a megtakarított összeget önerőként tudják felhasználni a lakásvásárlás során. A megtakarítás pontos összegéről és a kifizetés módjáról, menetéről a Fundamenta ügyintézője tud Önöknek tájékoztatást adni.

Használt ház vásárlásához két gyermek után 1.430.000 Ft összegű CSOK vehető igénybe. A jogosultság feltételeit IDE kattintva ismerhetik meg.

A maximálisan felvehető hitelösszeg – MNB rendelet alapján – nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. A bankok tényleges finanszírozási aránya azonban ennél kisebb is lehet az igénylők igazolt nettó jövedelme és esetlegesen meglévő rendszeres hiteltörlesztéseik, kiadásaik, valamint az ingatlanfedezet területi elhelyezkedése alapján. Arról tehát, hogy adott esetben mekkora összegű lakáshitelt kaphatnak, s mennyi önerővel kell rendelkezniük, fenti információk ismeretében tudnak Szakértőink pontos tájékoztatást adni. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges, illetve a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát személyesen is felkereshetik.

A használt ház vásárlásához állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igényelhető. Az államilag támogatott lakáshitel az otthonteremtési kamattámogatás keretében érhető el, 5 éves kamattámogatással, melynek letelte után piaci kamatozású alakul a kölcsön. Minderről részletes leírást ITT találnak.

A piaci kamatozású lakáshiteleken belül hosszabb-rövidebb időre fixálható a törlesztő részlet. A 3, 6 illetve 12 havi kamatperiódusú lakáshitelek mellett ma már számos bank kínálja lakáshitelét 5, 10, 15 illetve 20 évig fix havi törlesztéssel. Az aktuális törlesztő részetekről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével gyorsan és egyszerűen tájékozódhatnak.

További kérdés esetén Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
Most veszünk egy házat 17.000.000 Ft-ért Fundamentával 15 évre, de megtakarítást most kötöttünk havi 20.000-el 5 évre. 5 év után ez a fennmaradó összegből jönne le. Vagy az évbe számít. Hogy jobb?
Köszönettel.
V-né

Tisztelt Hitelnet!
Párommal jövő májusban szeretnénk Budapesten lakást vásárolni. Még nem vagyunk házasok, kettőnk együttes nettó keresete 470 e Ft környékén van. Lefizetett 4 éves Fundamenta szerződéssel rendelkezünk, amelyet már egy évvel túl is fizettünk (1M 600e Ft környékén van jelenleg). A jelenlegi árakat figyelembe véve 20-22 millió Forint értékű lakást szeretnénk vásárolni. Önerőként májusra 2,5M Ft készpénzt tudnánk felmutatni + Fundamentát.
Az lenne a kérdésem, hogy a CSOK-ot két gyermek vállalása esetén (még nincs gyermekünk) és a Fundamentánkat egyszerre be tudjuk vonni önerőként? Van ilyen bank?
Várhatóan ilyen jövedelem mellett mekkora önerővel kell majd rendelkeznünk az ingatlanvásárláshoz?
Válaszukat előre is köszönöm.
István