Üdvözlöm,

szeretnék érdeklődni kamattámogatásos hitelről. Abban az esetben igényelhető-e: szüleim családi házát 3-an testvérek örököltük 4,5 éve. Bátyám tavaly elhunyt, a két gyermeke az örökös (18 év,15 év). Családommal tervezzük, hogy odaköltözünk, kifizetjük a gyerekeket és öcsémet, vagyis megvásároljuk az ingatlant, amit teljes körűen szeretnénk felújítani.(ebben az esetben is kizáró ok, hogy közeli hozzátartozótól vásároljuk az ingatlant? Mi van abban az esetben, ha a férjem nevére kerül a családi ház?) Érdeklődöm, hogy lakásfelújításra igényelhetjük-e a kamattámogatásos hitelt? Szocpol, ahogy értelmeztem az lakásvásárlásra járna? Adott esetben ezt tudnánk igényelni? Valójában a ház vásárlására elegendő pénzforrásunk lenne, mivel értékesítjük panellakásunkat, így fontosabb lenne, ha a felújításra kaphatnánk támogatott hitelt! Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Mónika

Kedves Mónika!

Mivel Önnek az ingatlanban már van tulajdonrésze, ezért ez esetben tulajdonrész kivásárlásról van szó, amihez kamattámogatott hitel nem igényelhető.

A lakásfelújítás nem támogatott hitelcél. Korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez azonban igényelhető állami kamattámogatású lakáshitel. Az igénylés feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Szocpol csak újépítésű lakás vásárlásához vagy új lakóház építéséhez vehető igénybe. A vissza nem térítendő támogatásról további részleteket ITT talál.

Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük tekintse meg lakáshitel kalkulátorunk eredményét és Hitelszakértőink ismertetni fogják a jelenleg elérhető lakáshitel konstrukciókat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése