Kedves Hitelnet!

Adott egy ikerház, melyet 15 millió forintért vennénk meg. Nincs még használatbavételi engedélye, így olyan lehetőséget keresek, ahol vagy a befejezéshez is felvehető lenne hitel, vagy egyszerűen csak hitellel megvehető legyen anélkül, hogy használatbavételi engedélye lenne. Használatbavételi engedéllyel a másik felét 20,5 millióra értékbecsülték fél éve, így gondolom fedezetként elég lehetne ez, de tudnánk pótfedezetet is bevonni. Az építési engedélyt 2002-ben adták ki.

Kérem, tájékoztasson arról, hogy van-e bármilyen lehetőség ennek megoldására!
Köszönöm szépen,
Balázs

Kedves Balázs!

Használatbavételi engedéllyel nem rendelkező lakás vásárlásához abban az esetben igényelhető pénzügyi partnereinknél lakáshitel, ha nemcsak a vételár kiegyenlítéséhez, hanem a ház befejezéséhez is igénylik a kölcsönt. Mivel jelen esetben éppen erről van szó, ezért van lehetőség a ház banki finanszírozására.

Fedezetként a vásárolandó félkész ház szolgálna. Pótfedezet bevonására csak akkor lenne szükség, ha a felvenni kívánt hitelösszeget a célingatlan nem bírja el. Egyik kérdés tehát az, hogy mennyi hitelt szeretnének felvenni. A maximálisan felvehető hitelösszeg megállapításánál fontos szerepe van az igénylők igazolt nettó keresetének, a finanszírozási arányt befolyásolja az Önök jövedelmi helyzete is.

Erre a hitelcélra államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel is igénybe vehető. Az állami kamattámogatású kölcsönöknek két típusa is van, az egyiket 5, a másikat 20 éves kamattámogatással nyújtják a bankok. A jogosultságnak mindkét esetben jogszabályban rögzített feltételei vannak. Az 5 éves kamattámogatású hitelnek egyik ilyen feltétele, hogy az építési engedély 2008. július elsején vagy azt követően lett kiadva. A 20 éves kamattámogatású kölcsönt pedig olyan építkezéshez lehet igényelni, ahol az építési engedély 2005. január 31. után került kiadásra. Mivel a szóban forgó építési engedély 2002-es, ezért a támogatott hitelek sajnos nem érhetők el jelen esetben.

Előzőek figyelembevételével a finanszírozás adott esetben piaci kamatozású lakáshitellel történhet, melyet forint alapon kínálnak a hitelintézetek. E kölcsönök báziskamatát a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) jelenti, mely jelenlegi kedvező mértékének köszönhetően a piaci lakáshitelek is kedvező havi törlesztés mellett érhetők el. Erről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével Önök is meggyőződhetnek. A konkrét hitellehetőségekről Szakértőink készséggel adnak személyre szóló tájékoztatást online ajánlatkérést követően!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése