Hány lakástakarék köthető?

Tisztelt Szakértő!

2010 tavaszán vásároltam egy családi házat fundamenta lakás előtakarékossággal kombinált hitel segítségével.
A településen folyamatban vannak a csatornázási munkálatok.
Az előző tulajdonos szerződést kötött a közmű társulattal, illetve az OTP-nél vezet egy lakás előtakarékossági számlát, ahol az említett közmű társulat az engedményezett. A ház részükről történt eladásakor a csatornával kapcsolatos szerződést nem mondták fel, viszont nem is fizették a havi részleteket. Most azzal a lehetőséggel kerestek meg, hogy egy megállapodás keretében az ő nevükön fizessem én a csatornázás részleteit. Természetesen ebbe nem szeretnék belemenni.
Tehát a kérdésem a következő lenne: egy fő nevén csak egy lakás előtakarékossági számla lehet? Vagy mivel ez esetben a közmű társulat lenne az engedményezett, köthetnék az OTP-vel is szerződést?

Várom válaszát!

Köszönettel:

Cecília

Kérdést feltette: Cecília

Kedves Cecília!

Egy fő egy naptári évben csak egy szerződésre veheti igénybe az állami támogatást. Ám lakás-előtakarékoskodóként több szerződés is lehet a nevén, ha kedvezményezettként közeli hozzátartozót jelöl meg.

Mivel az Ön esetében a közmű társulat lenne a kedvezményezett, valószínűleg megköthető a szerződés. Pontos tájékoztatásért kérjük, keresse az OTP Lakástakarékot.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x