Üdvözlöm!

Már rendelkezem egy támogatott lakáshitellel, aminek 8 év múlva jár le a futamideje. Ennek az összege 4 millió Ft. De szeretnék most egy újabb lakáshitelt is felvenni, használt ingatlanra, szintén 4 millió Ft összegben. Alkalmazottként dolgozom, állandó bejelentett munkaviszonyom van.

Mik a lehetőségeim?

Válaszát köszönöm!
Tisztelettel.
Edit

Kedves Edit!

A megvásárolandó használt lakás hitelezését illetően nem mindegy, hogy milyen típusú támogatott lakáshitellel rendelkezik. Ha ugyanis az otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott lakáshitele van, akkor államilag támogatott lakáshitellel nem oldható meg az újabb lakás finanszírozása, mert az otthonteremtési kamattámogatás a támogatott személyek által egy alkalommal vehető igénybe.

Ha azonban az otthonteremtési kamattámogatott lakáshiteltől eltérő támogatott hitele van, vagyis a Fiatalok, valamint többgyermekes családok kamattámogatott hitelével rendelkezik, az nem zárja ki az otthonteremtési kamattámogatás igénybevételét. Egyéb államilag támogatott lakáshitel használt lakás vásárlásához nem igényelhető.

Az otthonteremtési kamattámogatott hitel egyik fontos feltétele, hogy a célingatlanban a támogatott személynek a vásárlást követő egy éven belül lakóhelyet kell létesítenie legalább a kamattámogatás időtartamára, ami 5 év. A lakóhely létesítését lakcímkártyával igazolni is kell. Továbbá lényeges, hogy az otthonteremtési kamattámogatás iránti kérelem legkésőbb 2014. december 31-ig nyújtható be a hatályos rendelkezések értelmében.

Ha fentieket figyelembe véve jogosult az államilag támogatott lakáshitelre, akkor is érdemes megismernie a használt lakásvásárlás céljára nyújtott piaci kamatozású konstrukciókat. Ezek a jelenlegi alacsony jegybanki kamatszintnek köszönhetően kedvező kamatláb mellett érhetők el. Van olyan bankpartnerünk, melynél piaci kamatozású lakáshitel esetén alacsonyabb a havit törlesztő részlet, mint kamattámogatott hitelnél. Erről Ön is meggyőződhet online lakáshitel kalkulátorunkkal számolva.

A piaci kamatozású lakáshitelek is forint alapon érhetők el minden pénzintézetnél, 3 vagy 12 havi, illetve 3, 5 vagy akár 10 éves kamatperiódussal, ami azt jelenti, hogy ezen időszakokra fixálható a törlesztő részlet összege. Piaci kamatozású lakáshitel esetén nem kell megfelelni azon feltételeknek, melyeket a jogszabály az otthonteremtési kamattámogatás igénybevételének feltételeként előír.

Ha kíváncsi személyre szabott, a támogatott és piaci kamatozású lakáshiteleket összehasonlító kalkulációnkra, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése