Tisztelt Hitelnet Tanácsadó!

2012-ben kezdtem el dolgozni egy Nonprofit Kft-nél határozott idejű munkaszerződéssel, melyet minden decemberben hosszabbítottak 1-1 évvel. Tavaly a Kft beolvadt az egyik minisztériumba, így a munkáltatóm névben más lett, de jogfolytonos a munkaviszonyom (de még mindig határozott idejű munkaszerződésem van, melyet nagy valószínűséggel hosszabbítani fognak).

Lakást szeretnék vásárolni magamnak, önerőként egy saját néven lévő 6 millió forint forgalmi értékű ingatlant tudok felmutatni, továbbá van egy biztosítási kötvényem, mely 10 évre van optimalizálva, a 10 éves futamidő lejártakor nagyságrendileg 7 millió forinthoz juthatok hozzá, mely szabad felhasználású (eddig 2 év telt le a vállalt 10-ből). Egyéb megtakarításom bankszámlapénz formájában nincs. Továbbá van kb. 1,2 millió Ft törlesztendő diákhitelem, amit töredelmesen törlesztek.

A kérdésem az lenne, hogy milyen eséllyel kapnék lakáshitelt a fenti kondíciókat figyelembe véve?
Köszönettel.
Zoli

Kedves Zoli!

A jogfolytonos munkaviszony elfogadható hitelfelvételnél. Határozott idejű munkaszerződés esetén bizonyos feltételeket támasztanak a hitelintézetek. Bankpartnereink között van olyan pénzintézet, amely – határozott idejű munkaviszony esetén előírt – követelményeinek az Ön munkaszerződése megfelel, vagyis a munkaviszonyát legalább egyszer meghosszabbították, a legutolsó meghosszabbítás óta eltelt 3 hónap, az eredeti munkaviszony létesítése óta pedig eltelt legalább 12 hónap. Ezek alapján van lehetőség lakáshitel igénylésére.

A célingatlanra ugyan a teljes vételár nem vehető fel, de plusz ingatlanfedezet bevonásával akár a teljes vételárat megkaphatja. Ehhez szükséges, hogy megfeleljen a jövedelmi elvárásoknak. Az igazolható jövedelemnek az 50%-a fordítható hiteltörlesztésre nettó 400 ezer forint alatti kereset esetén. A hiteltörlesztésbe bele kell számolni a már meglévő kölcsön – adott esetben a diákhitel – havi törlesztő részletét is.

Levélében nem tér ki arra, hogy kb. milyen értékben és hol szeretne lakást venni, mennyi a nettó jövedelme és mekkora összeget fizet havi szinten a diákhitel után, ám ha ezeket az információkat megadja online ajánlatkérő nyomtatványunkon, akkor Szakértőink személyre szabottan is tudják Önt tájékoztatni a legkedvezőbb lakáshitelekről. Az aktuális törlesztő részleteket előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével is kiszámolhatja!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet!
Az lenne a kérdésem Önökhöz, hogy teljesítménybéres fizetés mellett kaphatok-e lakáshitelt, illetve ilyen esetben hogyan állapítják meg a hitelhez az alapbért? Átlagolva?
Nincs alapbér, csak teljesítménybér, ami maximum havi 20 ezer Ft-tal tér el. (nettó 250-270ezer)
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy hány hónap folyamatos munkaviszony szükséges a hitel igényléséhez, illetve a munkahely váltás folyamatos munkaviszonynak számít-e a hitelfelvétel elbírálásakor, ha nem volt munka nélkül töltött nap a kettő között.
Köszönöm a segítségüket!
Üdv,
Viola

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy jelenleg 4 éve dolgozom a munkahelyemen és párommal lakáshitelt szeretnénk felvenni, melyhez a hitelbírálatot elindítottuk. Közben számomra jött egy rendkívül kedvező állásajánlat, melyet nagyon szeretnék elfogadni.
Kérdésem, hogy a bank meddig vizsgálja a folyamatos munkaviszonyt?
Pozitív hitelbírálat esetén és persze a bankkal kötött szerződéskötés után már válthatok munkahelyet vagy még meg kell várni a hitel folyósítását is?
Előre köszönöm a válaszát.
Andrea

A kérdésem a következő:
3 éve dolgozom egy cégnél munkáltatón keresztül. Most átvettek saját dolgozónak, a munkaviszonyom jogfolytonos és határozatlan idejű a munkaszerződésem. Szeretnék lakáshitelt felvenni mihamarabb. A feltételeknek megfelelek, csak nem tudom, hogy kaphatok-e ebben a helyzetben. Ha a munkáltató igazolja a jogfolytonosságot, akkor esetleg kaphatok hitelt?
Köszönöm a választ!